...~Tips Cover malu~...

3 Comments »

Assalamualaikum.. W,t.B

Oittttttttttttt... hari ini.. aku memang buring... bosan..tahap Gaban yang tersangat.. sangat...sangat..ooo macam nak telan orang pun ada ni.. hahhaha
tapi keburinganku ini telah dilayanz dengan membaca satu tajuk yang membuatkan hati-hutiku geli gelean tahap jantung berbulu.. hahahha.. adesh. parah sudah aku ni..
korang tak caya.. meh jenguk ayat-ayat kat bawah ni.. ahakss


~TIPS UNTUK COVER MALU~


MyEm0.Com

1. Kalo tersepak batu:
Jangan terus bangun, sebaliknyer
anda baring dan terus berguling-guling
hingga jauh dari perhatian ramai…lepas tu baru
bgn bila takde orang nampak..

MyEm0.Com

2. Kalo terjatuh beskal:
cepat-cepat naik beskal anda semula dan
jatuhla lagi sehingga berkali-kali,
supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak…

MyEm0.Com

3. Kalo terjatuh tangga:
terus bersilat seolah-olah
anda dirasuk atau sedang berlawan dengan
makhluk halus…

MyEm0.Com

4. Kalo terjatuh dalam longkang:
pungutlah sampah yang ada sambil marah-
marah dengan suara yang kuat,
pasti orang menyangka anda seorang
yang amat prihatin terhadap kebersihan….

MyEm0.Com

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas:
jeritlah kuat-kuat.. "oi! apa tolak-tolak ni?"
walaupun tiada orang di blakang anda ..


MyEm0.Com

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop:
terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu
anda.. kalo takde.. baring terus sampai malam dan
takde orang lagi kat bus stop tu…haa…ni lah
masa sesuai untuk bangun semula….

MyEm0.Com

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin:
tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda)
untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda
sorang je yang dapat malu… ke camner?


P/S ~ Aku tahu korang penah wat suma kes kat atas. hahaha.MyEm0.Com.

@blogmenjerit

Tagged ke-3 ~ Datangnya dari Zahirah..

3 Comments »
Hari ni, kerjaku kena tagged jer dari member2 blog ku.. fuhh macam tak caya jak ni aku habiskan menjawab suma tagged dalam masa satu hari jak.. hahhaha
apapun.. jom jejalah tagged sengal ni..

1. Sudah pukul berapa sekarang?
jam menunjukkan pukul 16.54pm

2. Apa mood sekarang?
Blur tahap cipan.. tak tahu nak tumpu wat revision FRM ni...

3. Rasa hendak buat apa sekarang?
Rasa-rasanya macam nak makan.. tapi posa lak.. ermm nak study tapi x der mood.. layan blog jer la jwapnya..

4. Kalau ada 'magic' sekarang rasa hendak buat apa?
Rasa nak jelajah satu dunia.. haha takpun g jumpa si Dia di sana.. hahah

5. Rasa hendak tengok cerita apa sekarang?
nengok cerita Sepi.. hhehe

6. Keluarga sedang buat apa sekarang?
Ntahla.. aku pun tak tahu.. ermm maybe tengah layan minum petang kot.. hehe

7. Apakah waktu makan sekarang? Sudah makan?
tak.. tak makan lagi la. kan posa ni.. hukhuk... lapooo

8. Rasa hendak duduk bersama siapa sekarang?
Anak buahku si Abang. si Kakak, sama si Adik.. rindu telatah dorang..

9. Dan Dia/ Mereka sedang buat apa sekarang?
bangun2 jer dari titoo terus pegi goreng ikan.. hahhaha

10. Macam mana cuaca sekarang?
Mendung.. dah nak malam dah...

11. Kalau ada tunai sejuta di tangan sekarang, hendak buat apa?
Bayar terus duit PTPTN ni.. hahha.. then nak melancong... bagi mak abah duit g naik Haji

12. Rasa hendak souvenir daripada siapa sekarang?
sapa2 jak yang sudi bagi tu.. aku main layanz jer.. hahahah.. tapi berpada la.. ngeehh

13. Setelah menjawab beberapa soalan survey ni, apa mood sekarang?
tak berubah pun.. masih blur..

14. Jadinya, sudah pukul berapa sekarang?
pukul 17.06pm

15. Akhir sekali, rasa hendak tag siapa sekarang?
MasterMax
Zurapis
Kak Tirana
Areda
K Nizam

Have a nice jawap erk.. hahah

Tagged 2nd - Dari Ziqaziqo

2 Comments »

Adehh.. lepas kena tagged dari Luth. aku kena tagged lak dari Abg aqi. ni..
kalo satu takper gak.. ni dia bagi aku sekali dua.. oooo tak tahan...
takper.. aku layan tagged dia yang pertama dulu.. pastu baru aku layan tagged dia yang seterusnya.. huhu.. Tahniah Ochie.. kerana ko dah galmour dengan Tag tag ni.. hahaha..


1.how many time U have been in luv....
* ermm.. berapa kali ekr... berkali kali kot.. hahah

2. 3 song that make U remind of her/him...
* Albhi nadhaak - faris
* ermm apa lagi erk.. ntah la.. yg pastinya kalo tgkp lagu yg lentok2 ni.. kompom terus ingat si Dia.. huhu


3. what the romantic thing that U do for her/him or she/he doing for U...
* apa ya.. adeh.. ermm kena fikir dulu ni.. ermm

4. 3 nickname he/she uses to call U..
* Sayang

5. list 3 places U go with her/him...
* ada ka erk tempat best2 kami g.. hahahha adeshh

6. what is the best memories with her/him...
* adehh.. soalan macam ni lak dah kuar... huhu

7. what is her/him besdey,if u remind..
* ermm berapa erk.. jap nak tanya dia.. haha

8. list gifts from her/him that u like...
* tak kisah la.. kalo hadiah tu aku main pulun jak.. tak kisah pun huduh macam mana pun.. dah namanya hadiah pemberian si Dia kan..

9. how U declair ur love to her/him or how u accept her/him luv...
* macam mana ya nak ckp.. ermm

10. how long U take to forget her/him...
* seumo hidup kot..

11. what is the physical part that U like about him/her..
* ntahla.. aku pun tak tahu kat mana.. yang pastinya suma aku suka. hahah

12. what is she/he doing rite now....
* tengah titoo..

13. can U accept him/her if he/she want to...
* next question...

14. have U contact (ex) when U with ur partner...
*ya kot..

15. did U go out with ur (ex) without been known by ur partner...
* ada kot.. huuhu..

16. thing from (ex) that U keep without been known by ur partner...
* ....... apa ya.. ermm

17. do U think ur relationship with (ex) is hotter than with ur partner...
* adoiii..amma.

18. do U hide something in ur mobile phone from ur partner...
* takder la..

19. have U cheated or try to cheat ur partner...
* minta di jauhkan la aku dari sikap ni.. aminn..

20. who should do this tag...
* Ratu salju
*yatie
* Yatie[Dubai]
* Luth
* Sukatiku
* Dato G

TAGGED 1st aku dpt- DARI LUTH...

6 Comments »

Assalamualaikum..

Hari ni.. aku berkesempatan untuk membalas tagged yang datangnya dari seorang member bernama LUTH (lama suda oo tagged ni aku simpan..) hari ini aku baru post untuk tatapan rakan2 seblog ku huhu
Ok jom dengar komentar ku pasal tagged ni..

..mula2..ceritanya mcman ni.. ermm kununla aku ni teruja sangat apabila melihat aku telah mendapat hadiah daripadamember blog yg bernama Luth..ehemm teruja sangat2 dah ni..
maka, aku pun pergilah melancong ke blog c Luth ni..
sesampai jak kat cni.. aku melihat.. aku telah di TAGGED.....
aiyaaakkkk.. manyak sungguh ooo...leh panas jari aku ni menaip ni.. huhuhu..
anyway.. thanks la Luth.. kalo ada yang banyak lagi dan lebih panjang mcm ni..
passing kat org lain erk.. hahhahaha..... meleleh dah peluh aku ni.. menyiapkan tagged yang
sangat..sangat..sangat.. panjang..hhhhhhhhhh.. Alhamdulillah...
Siap dah.. ermm..ok Luth... ni tagged ochie...

[01] Real name:
Kasmah Binti Ambotuwo

[02] Nickname:
kas ~kalo abah, mak n adik panggil
wak~ abg sama akak yang panggil..(ntah mcm na dorg leh bg nama ni kat aku)
Ochie ~ Majority member2 yang lebih rapat la mengenali aku dgn nama ni..
popo ~ member2 scumz.net
kaci~ juga dari member2 dekat scumz.net
Kacipo~kat dalam blog

[03] Status:
Single and not avaiable..hahhah
and it's very complicated (macam mana tu erk)

[04] Zodiac Sign:
Aries

[05] Gender:
mestilah aku dak pompuan yang cumel.. huhu
Gadis, Wanita, perempuan..

[06] Age:
sekarang dah dekat-dekat nak tua dah ni.. above 20..
so rasa2 berapa tu erk?
(lu pikiaq la sendiri...hahah)

[09] Height:
Tak tinggi dan taklah rendah sangat..
tapi bolehlah tahan.. muhaha..
149cm kot..hahha rendahnya aku..

[10] Weight:
pasal berat ni. aku cedey sikit nak ckp..
nak kata mak ayah tak bagi makan, anak dia kenyang pa makan..
tapi, ntahlah.. badan ni masih gak dengan kurus keringnya..
takla kering macam ikan kering tu :P
(44! tapi maybe dah turun lagi skrg, coz selera makan dah kurang)

[11] Do you like yourself:
sapa la yang tak suka kat diri sendiri..
bukankah kita perlu menyintai diri kita sendiri sebelum menyintai org lain?
tak g tuu?

[12] Piercings:
hahaha piching aii selalu lari2 ni..
tapi paling banyak note tinggi2 ni aku boleh tarik la..
kalo tak caya.. lu kena caya beb.. hahah

[13] Right or left:
soalan ni berbentuk bagaimana kah itu? can u explain ckit? ngeehh

[14] Are you a freak :
nope.. Normal..


[15] Hair:
perang~(p/s-not perang gaduh2 mcm tu k)
Hitam+perang

[16] Skin:
tak putih, tak hitam.. tapi cokelat

[17] Allergic:
daging- kalo makan cepat pening
makanan berminyak- pun cepat pening
durian/cempedak- bau kuat menyebabkan aku selsema

[18] What are you doing now:
what u see? (of coz la aku tengah siapakan tagged panjang gila ni)

[19] What will you doing 1 hour later:
study- final exam dah dekat

About ur FAMILY

[21] Live with mother/father/parents/family:
My belove Famly

[22] Siblings(included you):
dulu ada 6 orang- 3 laki, 3 pompuan
after arwah akak meninggal- Now we all ada 5 org and aku anak ke4

[23] Eldest:
My sister (Juslianah - already married and have 3 children)

[24] Youngest:
Adik laki- Idris sekarang baru darjah enam

[25] Love/hate your family:
aku sayang sangat keluarga aku. menci-menci ni x nak la..
merosakkan hubungan kemesraan antara keluarga jak.. (minta dijauhkan la)

About ~ LOVE

[26] You found your another half:
Alhamdulillah. yup

[27] If yes, who is he/she:
My prince charming kot.. ahaakss

[28]Who you want he/she to be:
Andai dia jodoh aku, semoga Allah menjadikan kami pasangan suami isteri
tak nak la duk bercinta tanpa ada ikatan yang sah lagi.. huhu
kahwin jalan penyelesaian

[29] Time(s) you in relationship:
penting ker nak tau? dapat hadiah ker? ahaaks

[30] Ever woo boy/girl:
sory i don noo english2 ni.. hukhuk..

[31] Anyone woo you before:
woo..pu..cher..tau.. ngeehh
penah gak la.. biasalah.. dak mcm aku kan cumel.. hukhuk

[32] Did anything wrong to your other half:
ntahla... maybe kot.. ker mcm na? ..ish ish..

[33] What was/were the wrong you had done:
banyak.. ni nak ckp.. x yah ckp la kan..

[34] Ever argue with your other half:
mak oiii.. argue2 la plak....sapa argue sapa ni? ish ish...

[35] You with your other half since:
jap.. nak duk kira dlu ni...

[29] Time(s) you in relationship:
masa bila ntah.. tak ingat.. huhu

[30] Are you straight/lesbo:
ermm.. ntahla. straight kot.. tu yg byk terasa kalo aku sekali ckp jak.. heheh

[31] Reasons you love your other half:
sayang.. cinta.. kasih..tu je la..

[32] You and your other half in which stage:
ish3.. bagi soklan lain r..

[33] You woo he/she or he/she woo you:
hukhuk..

[34] Ever think of marry he/she:
adala jugak.. yang pasti bukan dalam pembentangan Bajet 2009

THE FRIENDS

[35] Your first best friend:
First? masa duk sekolah rendah bestfriendku nama dia Armah

[36] Your first enemy:
ermm Nazri kot.. sebab dia suka dok kacau aku..yerla..suka tarik2 rambut (ala2 pokok kelapa gtu) hehehe ops.. terbongkar rahsiaku..huhu


[37] The friends you love the most:
setakat ni.. aku buat suma sama rata la.. tapi.. mungkin ada yg up sikitla.. huhu sikit jak k.. tak banyak..

[38] The enemy you hate the most(1only):
orang Yahudi dan sekutunya... ishh marah ni..

[39] Your most beautiful girl friend:
sapa erk... ntah..


[40] Your most handsome boy friend:
Hensem macam mana tu... ada kategori ker yer.. huhu


[41] The kind of girl you hate the most:
adehh tak bek la aku mengata kat sini.. kan..huhu..


[42] The kind of boy you hate the most:
ermm.. ni pun sama jak.. x nak jawab la.. heeh..


[43] You fall in love with your close friend before:
takder la..


[44] Your best friend is your ex-lover:
Nop.. tidak sama sekali..


[45] If your friend backstabbing you:
ada kah ya.. erm takder la setakat ni.. tapi tak tahula di kemudian hari..
minta2 dijauhkan la.. sikap kawan mcm ni.. aminn

[46] If your friend betray you:
Ndak ingat.. rasanya tak adalah..


[47] If your friend woo your lover:
erm.. ntahla.. cerita dulu tak derla.. heheh

[48] If your friends fall in love with you:
hati dorang kita tak boleh halang.. tapi.. janganla.. wat macam ni.. tak bek..

[49] If you fall in love with your best friend:
mintak2 la tak gini.. kawan g best kan?


THE STUDIES
[50] Are you a good student:
sometimes.. depands la jugak.. kalau masa tuh rajin je, baik la..

[51] You always done your homeworks/assignments:
takderla siap pada waktunya.. tapi bolehla. siap di akhir2 penghantaran.. huhuhu.. dak rajin kan hahah

[52] The teacher/tutor you love the most:
setakat ni.. suma lecturer kaci suka.. termasuk la.. dengan teacehr aku.. :)
Thanks my tecaher.. love u

[53] Always late to school/college:
Late? sometimes.. bila telajak titoo.. hehe tapi aku dak baik.. kekadang.. masuk jak biapun di hujung2 waktu.. huhuu

[54] Your class:
Islamic Finance

[55] You love your seniors:
yup.. sesetengah jak..

[56] Senior who you love the most:
Kakakku pamela.. and Abg anchoy

[57] Your classmates good/bad:
suma ok.sebab tu aku anggap dorang suma macam family aku.. hehe Love u oll

[58] Excellent result classmate:
Jo [memang result gempak la..]- jelaous ni. huhu


[59] Laziest classmate:
Tah... tak baik kata kat orang..huhu


THE PEOPLE

[60] Smart people:
bagi aku.. dak yang smart ni.. kira dorang hebat Dressing.. and hebat dalam perwatakan.. amal ibadah tak penah tinggal.. chewaahh..

[61] Stupid people:
hahha.. adehh.. ntahla.. orang kikik kalik.. ker mcm na?
tapi dak2 ni.. x leh kate bo

[62] Good looking people:
yang sejuk mata memandang... sekali pandang.. terasa tenang jak..
kira ada ciri2 karisma dalam diri dorang arr

[63] Ugly people:
Takde manusia yang ugly.. semua ok..

[64] Funny people:
Mr Bean.. haha--- lawak siottt

[65] Cute people:
Cute?.. ramai sangat la..ermm salah seorangnya macam.. ermm sapa erk..
macam hakita kot. huhu

[66] Bad people:
bila dorang wat dajal.. ermm paling tak suka yg wat kes rogol arr terutama pada dak2 pompuan..


[67] Honest people:
Bila berjanji dia tunaikan.. bila berkata dia kotakan..

[68] Acting people:
mmm macam na punya soalan ni erk.. huu x reti nak jawab...


[69] You are what kind of people:
what u see n what u look.. thats me.. simple dan banyak kekurangan n kelemahan
dalam kategori mana ntah.. u oll judge sendiri la.. hehe


THE PREFER

[70] Lip or eyes:
apa kes lak ni.. Lips or Eyes.. ermm kalo aku nak tangan mcm na? huhu


[71] Hugs or kisses:
dua-dua nak..(bila dah kawin la... ) suma akn dimiliki.. tak nak tinggal.. hahaha
ops.. terlebih sudahh

[72] Shorter or taller:
Taller.. arrr

[73] Hesitant or spontaneous:
Spontaneous.. coooll jer bahhh

[74] Nice stomach or nice arms:
Arm.. arr best apa men2 dia nya arm.. huhuu

[75] Listener or talker:
Listener arr baru best.. tak byk berckp.. tapi bila dah bertindak.. prgh.. mantap.. pilihan yang bijak.. i like it..

[76] Romantic or rich:
Biaasa-biasa jak.. aku terima seadanya/..

[77] Good husband or Good Father:
Good Father

THE FUTURE
[78] Age to get marry:
Dalam 5 tahun lagi kot.. tak pun 7 tahun lagi.. ntahla.. tunggu jer la..heheh
tapi tak nak la lebih dari 27 tahun.. nanti tua sgt dah..

[79] Numbers of kid(s):
erm. kalo rezeki murah.. 6 kot.. hahahha adehh larat ker aku.. huhu
kena tanya abe dia la kalo mmc ni.. ngeeh

[80] Career:
of coz la nak jadi pegawai (tak kisah pegawai per) janji rezeki tu halal)... Insyaallah

[81] Salary:
3k kot.. hukhuk.. aminnnn

[82] Retirement age:
45.. nak g banyakkan amal ibadah.. ermm


[83] Properties value:
tah.. no komen..huhu

[84] Wishes:
Semoga Allah memberkatiku.. meredhaiku.. dunia dan akhirat..
memurahkan rezeki.. mempermudahkan urusanku..
dan semoga aku menjadi anak yang soleh dan pelajar yang baik..
baik untuk nusa dan bangsa..
May Allah bless my oll friend too
hope after grad ni.. dapat kerja yg baik.. n leh balas jasa abah n mak..aminn


THE VICTIMS

[85] Ziqaziqo - suka tagged aku

[86] Zahirah - Salam perkenalan

[87] Yanieputrajaya - hehe rajin post

[88] Adrinaz - salam fewiiitt huhu

[89] Nusrsha - akak The Rock

[90] Hafizatulakmar - Suka dak yang cumel

[91] Ratu Salju - Rajin daknya


dan sesapa yang nak jawap tag nih, dipersilakan!

Oitttttt LUTH.. panjang gila siot ko nya tagged ni.. ahhahaah.. adehhh memang nak kena piap ko ni oleh aku ni.. huhuhu.. panas jariku ni.. memang tahap berapi dah ni.. hahhaha
so kepada sesapa yang dah terkena tagged aku ni. bersabar lah anda ok..
huhu terima lah seadanya.. huhuhu

WASSALAM



26 Syawal = Presentation + Raya

2 Comments »



WELCOME...
huhu.. yeyeye.. aku ada post terbaru lagi untuk di sajikan buat korang semua.
inilah hasil kepenatanku untuk dua hari.
kegembiraan bercampur dengan kerinduan..
gembira kerana dapat berkumpul bersama rakan dan sahabatku!!!
Dan... rindu-kerana akan merindui saat-saat manis bersama lecturer kitaorg juga sahabatku.

jom jelajah gambar...


All this picture di ambil when we oll presentation ala2 Raya g tuu [Sesi Pagi]





Di sebalik gambar yang tertera kat atas ni..
jikalau anda suma nak tahu, kedatangan kami ke dewan Theareate utk presentation ni
amat amatlah sukar untuk di harungi..
sebab apa aku cakap susah dan sukar untuk diharungi..
adalah kerana dekat Labuan ni, ribut taufan sedang melanda kami..
3 hari sudah hujan bercampur dengan ribut menguasai pulau Labuan..
dahsyat..dahsyat...

habis lecun sungguh baju serta kasut kami
bila dah sampai kat dewan. dah la lecun + Basah baju kami tup-tup sampai
Dewan, kesejukan aircond lagi menambahkan lagi kesejukan kami..
whuaaa...cejukkknyaaa...
walaubagaimanapun, presentation tetap di teruskan..
ALhamdulillah presentation groupku berjaya juga dihabiskan..
syukur sesangat kami, kerana groupku memperolehi keputusan yang baik..

Preasentation bermula jam 8.00 pagi, dan tamat dalam jam 6.30 petang
memang penat + letih tahap gila juga lah..
tapi, tak mengapa.. janji makanan kitaorang masa presentation ni...
perghhh.. cedapp siott.. macam makanan kat hotel..
kalah chef2 yang ada kot.. huhu
namun, sebenarnya tukang masak kitaorang ni.. adalah dari kalangan kami juga
nak tau sapa orang tu? heheh..kena tanya tuan badan nya dulu..
apapun. terima kasih che Su dan DD kerana menyediakan makanan yang lazat
buat kami dari pagi sampai petang...
nanti nak belajar resipi ni.. ahaaksss.




After presentation, we go to rumah lecturer kitaorg (En Hazmi Dahlan) utk beraya





Di pendekkan cerita..
kami amatlah suka sangat bila sampai kat rumah en Hazmi..
coz kami telah di sambut dengan paluan kompang dari mana ntah.. dari kump Laksamana kot..
ntah la. aku pun tahu.. heheh tapi dari kalangan kos kitaorang jg..
chewaahh banyak bakat terpendam juga ek kengkawan ku ni..
nak kena push juga baru lah nak menyerlahkan bakat masing2.

selepas dengar paluan kompang..
majlis pun bermula...sekitar jam 8.30 malam macam tu lah juga sesi majlis penutupan
dimulakan.. kami tela di sajikan dengan kuih muih yang beraneka pilihan..
dan juadah yang tersedia.. yang lazat2 belaka..
ada rendang, ketupat,dan sayap ayam..whuaaa bestt ooo....
sambil makan sambil berhibur juga..
kumpulan nasyid dari kalangan kami telah menampilkan lagu
yang amat merdu dan amat membuai perasaaan.
kira majlis kami ni,, memang mantapss la juga.. hehhe

gambar kat bawah ni.. adalah koleksi lecturer kitaorang ssengaja aku letakkan buat koleksiku juga dalam ruangan kali ini.



ok la.. rasanya.. cukup sampai di sini sahaja coretanku..
andai ada masa dan izinNYA akan aku sajikan lagi pengunjung bloggku ini
dengan cerita yang lebih menarik untuk di kongsi bersama..

andai aku terlalu lama menyepi..
bukan bererti aku tidak mahu menulis posting kat blog ni lagi..
tapi, aku kini berhadapan dengan final exam..
aku akan mula start exam pada tarikh 3 November 2008 dan berakhir dengan 20hb
doakan aku berjaya ok..
dan kepada rakan2ku yang turut sama menghadapi exam..
aku doakan semoga berjaya
Bittaufiq wannajah


25hb Oct _ hari Raya bersama kanak2 Istimewa

7 Comments »


Assalamualaikum..Warahmatullahi wabarakatuh
Alhamdulillah.. dah beberapa hari sudah aku tak update blog aku ni..
nasib la tak bersarang juga blog yang cute mute ni..huhu
maafla sebenarnya bukan aku tak nak update my blog .. tapi kekangan masa
membuatkan aku terfikir samada sempat atau tidak aku posting sesuatu untuk sajian
peminat blogku ini untuk menikmati juadah yang ku hidangkan..
oitt macam makanan la plak kan??

jom.. mari berkongsi cerita di sebalik ketiadaan aku..
Pada hari Jumaat bersamaan 24 syawal aku bersama rakan-rakanku
telah bekerja keras tahap cipan and naga dekat dewan theattreate di menara UMSKAL..
di pendekkan cerita.. memang sungguh sangat dan amat memenatkan
badan oo masa bekerja ni...
kira sehari suntuk la juga kerja kami ni baru siap..
yer la.. aku dan rakan2ku kena buat 'gimik perasmian dan penutupan'
untuk majlis malam esoknya. so, kena la buat yg terhabis baik..

nak tau apa gimik perasmian kami??
heheh kalo anda melihat belon-belon yang berjatuhan itu..
sebenarnya itulah gimik yang kami buat.. adehh penatt ooo mau buat ni..
nasibla ada bantuan kengkawan kami yang lain bantu kitaorang kami buat.
teknikal pun kurang.. so kami terpaksa import la dari luar untuk urus persiapan kami ni..

Ok.. mari kita lihat aktivitiku sepanjang berprogram..
have a nice watch it.. huhu.. (Bi rojak)




Before Program (Rehearsel/Persiapan last program)





Gambar kat atas ni, adalah hari aku dengan rakan-rakanku tidak tidoo malam
sebab nak buat persiapan pada hari esok. buat gimik perasmian tu ooo
ok sambung cerita, bermula kami buat gerak kerja ini adalah dari jam
7.00 Malam sehingga nak dekat jam 3.00 pagi.
dahla suasana kat luar dewan tu.. hujan lebat..
melambatkan lagi kepulangan kami ke bilik untuk berejhat..
lemas + Letih + ngantuk+ lapar = Lu pikiaq la sendiri

hehehe.. ok jangan marah.>>

Hari berlangsung Program Aidilfitri bersama kanak-kanak istimewa







Gambar yang suma kat atas ni plak ialah gambar
semasa berlangsungnya hari program itu bermula. iaitu 25hb Syawal
Alhamdulillah, walaupun mulanya ada sedikit masalah yang
berlaku semasa program itu berlangsung, tapi kami
dapat backup juga dengan iklan sampingan dari
penyanyi jemputan kami "adik zaki"
huhu celotehnya memang meghiburkan kami..

whuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
penat sungguhh.. esok plak hari bersama keluarga kos kami plak
Hari Raya bersama kos Islamic Finance..
berserta dengan pembentangan plak..
fuhhh raya lagi.. ngeehhh
best best best..

k la.. nak rehat.. have a enjoy day..
wassalam

23 OCtober- PilihanRaya Campus

16 Comments »




Hello my friends.. Have a great..great happy today..
Minggu ini, kat Universiti Malaysia Sabah Kampus A/b Labuan (kampusku)
Sedang berlaku pilihan raya diantara mahasiswa yang bertanding
merebut KERUSI SPKAL dan UMUM.. alkisah diceritakan
maka bermulalah sudah aksi menampal, menepek, menyangkut dan bermacam2 lagi
adegan yang dilakukan bagi menarik minat siswa/i untuk memilih calon2 yang bertanding.
bagi kerusi Umum ada 5 calon yang bertanding iaitu seorang cina, seorang india, dan 3 lagi melayu, manakala untuk kerusi SPKAL ada 4 orang yg bertanding..
nak tarik aku?? huhu.. kena nengok calon dulu tu berkebolehan n ada daya ketrampilan
atau tidak dalam memimpin..baru ada hati nak memilih..
kalo takder.. memang UMSKAL ni
nampaknya kekurangan pemimpin la..huhu
tapi aku yakin.. dak2 kos aku mampu buat yang terbaik..
mereka mampu mengubahnya.. ker macam na?
huhu


Gambar ni suma adalah suasana di Luar dewan.


dua hari yang lepas telah berlaku "hari manifesto" buat pemimpin2
UMSKAL yg bertanding daalam pilihanraya kampus yg bertempat di Dewan theatreate
bagi menarik siswa/siswa.
hem.. kekadang lucu gak dorang ni suma..
yerla masa sesi manifesto dorang di mulakan di atas pentas..
ada yg sampai lupa diri tak sedar masa yang di bagi buat mereka hanya
beberpa minit jak (kalo tak silap 2 minit kot)..
tapi bila dah ada di atas pentas..banyak intro berbanding manifisto..
alahai... "bakal2 pemimpin" kami, kitaorang bukan nak dengar korang nya intro lebih..
just nak dengar apa manefisto2 yang korang nak bangkitkan. ahaakss..
buat masa skrg aku x dpt la menepekkan gmbr2 suasana pilihan raya ku ni.. coz aku masih d lema assignment yg melamabak tahap gunung kinabalu .. muhahaha
opss. terlebih sudah..



Inilah Calon-calon Yang bertanding dalam pilihan Raya Kampus kitaorg

gambar kat atas ni: adalah suasan dalam dewan hem ramailah juga yang mengundi

Dan hari ini bertarikh 23hb October 2008
merupakan tarikh pengundian..semua student di wajibkan pegi mengundi..
kalau tak..alamat nama-nama yang tak mengundi tu akan naik la terpampang kat list board
hahahah.. ermm ni plak tidak tahu lagi ni nak memilih sapa..
apapun.. "undian adalah rahsia" huhu
Good luck for those yang masuk bertanding..
and for those yang membuat undian.. buatlah pilihan yang terbaik
dari yang terbaik. kerana undian anda mampu mencorakkan
masa depan UMSKAL ini.. ok...



Ehem... Alih tajuk kejap sebelum beranjak pergi..
ermm mesti korang tak berfikir apasal aku letak bunga kat sini?
this is bcoz..Bunga ni merupakan "Happy Flower" buat mereka yang terasa diri mereka
sedih atau gembira pada hari ini..
Hari ni adalah lebih baik berbanding Hari kelmarin..
No sad, No Moody..
Just be a good girl and happy go lucky.. (ker mcm mana)...

oklah.. dah panjang lebar dah ni aku menulis hari ini...
rasanya dah cukuplah ni.. kalau nak letak lebih berjela2 plak
bosan plak pembaca blogku ni. ahaakss..
ok lah Wassalam..