Banyaknya Hadiah..

6 Comments »





Jam 3.56am.. Mata still tak nak tutup...
Napa la letih semacam jak ni... whuawawa... any advice from u all untuk
share dengan ochie ker?? sob2x...
Alamatnya.. layan blog jer la.. lepaskan tekanan tito ni.. ahaks...



Sepanjang ochie duk bercuti.. tak sangka plak korang suma sudi gak bagi ochie
Arwd dan juga ecard dekat ochie... heheh makasey bebanyak tau.. tak lupa juga Tag killer..
Semoga ingatan korang sentiasa tidak luntur dalam mengingati aku yang tak seberapa ini..
Makasey tak terhingga..
Ok jom nengok sapa di antara mereka yang sudi memberikanku hadiah2 ni suma..



Hadiah kat bawah ni datangnya dari Kak Yanmie.. Seorang Ibu yang penyayang dan sentiasa carrying dekat anak2 dia.. membuatkan ochie selesa duk berkenalan ngan akak...
Semoga Akak dan sekluarga sentiasa dalam limpahan kurniaan-NYA..

1-






yang ke-2 Datangnya dari Api Golek... Seorang jejaka juga..
Terima kasih atas anugerah ini.. Semoga Api Golek sokmo dalam bidang penulisan...


c




Seterusnya Ecard ni datangnya dari akak Tera. Cantik orang dia.. secantik bunga ros yang akak Tera ni hadiahkan buat ochie.. hehe.. Makasey kak.. sayang akak...
Semoga persahabatan ini juga akan sentiasa kekal juga hendaknya.. Amin..






Kad ni plak datang dari Zahirah.. orang dia cute n manis... pandang sekali kompom korang leh jatuh hati.. Thanks Zah atas Kad ni erk.. semoga ko succes erk dalam apa jua perkara yang ko ceburi...






Ehem2x.. hadiah ni aku kutip ka Blog dari Luth.. heheh.. hencem gak budak dia. sapa nak berkenalan tu.. pegi la masuk site Luth.. huhu.. dak dia pun baik..

x


Kad seterusnya datang dari blog twinkle-twinkle litle star.. hehhe.. suka nengok dak dia.. sejuk jer mata memandang... huhu..













OK la... tak tahu dah nak wat per ni.. Ochie nak mengundur diri..
kepada yang ada memberikan hadiah ochie tapi tak sempat kutip tu.. apapun ochie ucapkan berbanyak terima kasih.. Semoga Allah merahmati dan memurahkan rezeki teman2ku suma..
OK nak sambung tito.. hakhakhak.. k

Wassalam.


[O].[C].[H].[I].[E] Back

10 Comments »


Assallamualaikum... hai suma..
wahhhh windunya kat member2 ochie suma... harap korang dalam
keadaan bebaik jak.. semoga suma dalam perlindungan & kesejahteraan NYA..
Maafla.. baru hari ini aku berkesampatan untuk update blog..
merindu juga yer korang kat daku yang cumel ini.. hahahahhaha...
adehh kesengalanku uda kembali.. hua hua hua hua...



Cuti-cuti macam ni, banyak sungguh aku nak share dengan korang suma..
Tapi memandangkan aku letih sangat hari ni...
cukuplah sekadar cita yang biasa2 jak..
sepanjang percutianku di kampung,.. aku banyak menghabiskan masa
dengan mencari alamat-alamat tempat praktikal..
kekadang naik jemu gak mencari dan menghantar suma alamat ke tempat-tempat yang dah terpilih untuk ku jadikan sasaran praktikalku..



setakat ni.. maklum balas dari pihak-pihak yang terpilih tu still x da khabar lagi..
adoiiii bikin nakut plak kalo di fikir...
takut kalo tak da tempat... alamatnya teruklah aku..
Namun aku mengharapkan semoga ada rezeki lah buatku... Amin...
korang doakanlah aku yer.. heheheh...



Hemm.. ni nak cerita pasal perjalanan ochie sebelum sampai ke kampus...
adehhh betul-betul advanture juga perjalananku ooooo....
korang nak tau ker? Ok.. meh duduk dengar cita aku ni ....
Tak panjang pun. tapi boleh lah wat korang telentoq tito dengar aku duk berleter.. hahahah
ops... terlebih sudah... back to the story...



Ceritanya macam ni... pada 28hb aku memulakan perjalananku nak balik ke
kampus . perjalan ini memakan masa selama 2 hari.
pagi tu aku gerak dari Kinabatangan ke Kota Kinabalu dengan mengambil masa selama 7 Jam...
ingat boleh la sambung perjalanan terus ke Labuan. Tapi feri yang nak di naiki
tak dapat bcoz dah terlepas naik. So, terpaksa lah aku stay bermalam kat uma kawan..



keesokannya pada 29hb bermulalah advantureku yang tidak di rancang..
perjalanan seorang diri betul betul menguji keimanan dan tahap kesabaranku..
Nasibla juga aku ni dak yang cekal.. chewahh.. hak2x.. cekal la kunun... sampaikan begrgetar2 jalan sorang-sorang.. hemmm.. di pendekkan cerita.. aku dalam keseorangan bergerak seorang diri ke kampus...hidup berdikari betullah katakan.. adoiii
sampai skrg macam tak pecaya lagi... betul ka aku dah sampai di kampus ni... huhuhu



Ok lah... letih dah ni nak taip-taip ni...
apapun.. aku windu sangat kat korang suma.. terutamanya.. Ratu salju.. kak Tirana... Mastermax.. Anis.. n suma la yang dalam list blog ochie. windu sesangat kat korang...
so esok esok la yer ochie g usha blog korang...
heheh ampun... yer... malam ni penat sangat..



Salam yang terindah buat Ochie untuk teman2 suma...
Wassalam..
(^_^)V

happy holiday

10 Comments »
Assalamualaikum...Warahmatullahi Wabarakatuh..
huhu.. maafla suma tetiba aku telah mengilangkan diri dalam beberapa ari ni..
Almaklumlah.. aku telah pulang ke kampung tanpa sempat celoteh dulu kat blog ni..
Maaf la yer.. masa tak mengizinkan aku untuk bercerita panjang..
So.. aku terpaksa pergi tanpa sempat menyampaikan berita..
Alhamdulillah, sekarang aku dah selamat sampai kat kampung..
ni pun aku coretkan coretan ini dekat cc..
aku x der internet kat uma.. so terpaksa ar berhijrah ke bandar untuk menulis coretan ini.
kalo ada tenet kat uma, ok gak leh gaduh-gaduh kat sb.. tapi..
huhu. Rezeki tajkder... so.. kena kayuh pelan-pelan ni nak adakan tenet kat uma...
OK la,, rasanya cukuplah setakat ni jak
tak dapat sembang panjang2...
ok salam

What A wonderful DAY...

8 Comments »




Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... Syoknyer kan kalo masuk-masuk jer blog.. terus dapat hadiah.. sukasuki aku ni dibuatnya.. ahaks.. yerla.. owang windu kita. kita balas ar dengan cara menghadiahkan hadiah kat kengkawan.. ker macam mana? any suggestion... hukhukhuk..


Ehem..Korang perasan tak Hadiah yang aku tepek kat atas tu. Hadiah tu datangnya dari akak Tirana.. Terima kasih kak sudi bagi hadiah yang cute lagi miut g tu... heheh
Meh ochie cita serba sedikit pasal akak Tirana ni.
.kalo korang nak tau kan..
akak Tirana ni orang dia simple gitu..
masa ochie duk usha blog akak ni.. nengok owang dia simple mimple..
bila baca entry yang akak post lak.. perghhh cayalah..
Kaya oo dengan sikap penyayang..
untung anak-anak dia dapat ibu seperti akak.
Thats Y.. ochie suka duk blog akak ni.. soooo....kepada yang tak kenal akak Tirana gi.. pi lah add kak Tirana.. Sekali jer korang masuk blog akak ni.. kompom korang kan jatuh hati.. huhu


~Award From Wawa~
.
Chewahh... sangkakan hadiah aku dapat hanya setakat itu sahaja... tapi tak sangka lak aku berkesempatan untuk memperolehi satu lagi hadiah yang datangnya dari nun..seberang sana.. kat na tu.. korang usha ar sendiri fren ochie ni... hehehe... nak tau ker? ish ish.. sabo... untuk pengetahuan korang.. pemberi hadiah ni actually datang dari cik wawa... Owang dia manis jer pandang.. sekali pandang macam akak sepupu ochie.. dua kali pandang.. nak jadikan kak ipar jer ni. ker mcm na wawa? hahahah.... opss!!! Apapun makasey cik wawa. cantik hadiah ni.. kalo ada lagi.. kasi lagi erk.. hahahhahahaah



TAG Menghentam Lagi.....

aieeeeeeeeeeeeeeeeee.. mana ko aie.. ko memang nak kena cayang ni aie. hahahahhaah oooo.. diam-diam ko mengetag ochie erk.. dah plak tu masa ochie ngah X-am plak... ooo.. pandia ko erk mengambil kesempatan dari kesempitan.. hahahha Apapun. Thanks Aie.. sudi gak ko ngetag Aku. tunggu giliranmu erk.. hahhaha.. ok ok.. ok.. jom Layanzz Tag Dari Aie ni.

1. 7 Ciri Wanita/Lelaki Idaman anda
~Beriman, ~ Caring ~ Mengiburkan hati ~ Understanding ~ Smart ~ Nice person

2. 7 Wanita/Lelaki yang tak pernah anda minati sepanjang hidup
ndak tau lagi ni...

3. 7 Perasaan andak sekiranya keluar dengan orang yang minati
~ Berdeabar-debar ~ Takut ~ Malu ~ Suka ~ Ndak tau apa mau di kata.. hahah

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
~ Tanah suci mekkah ~Korea ~ Selebihnya ndak tau lagi ni...

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia
~ ndak tau ni apa mau di kasi.. hahaha..

6. Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda..
~ Albhi Nadhaak-Faris ~ Romance Aku milikmu ~ ndak ingat sudah apa tajuk lagu dia..

7. Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini....

~ Lampu Neon (neo)
~ Atie (Yang dah cihat dah..)
~ Nur_Rosalinda (yang bakal berkahwin.. amin)
~ Yatie (duk relax dah takder exam dah)
~ Firefall (kesengalannya yang mencuit hati.. huhu)
~ Su
~ kak Nriena

Ok.. dah ciap Aie.. ko memang.. la Aie. ahaks.. ngantuk sih duk wat Tag ni.. Lenguh badan oo.. huhuhu. apapun Tahniah kepada pemenang bertuah kali ini...... Jangan duk tak tau lak tak nak wat Tag ochie ni.. karang kena piap ooo...




Hadiah Kat Bawah ini.. aku ingin tujukan buat Insan yang mengingati aku..
Sebagai Tanda persahabatan.. juga perpaduan.. Terimalah hadiah kat bawah ni...
~ Kak Tirana ~ Wawa ~ ~ aIE

Juga kepada pemenang yang bertuah mendapat Tag daripada ochie..
~ Neo ~ Atie ~ Kak Nur_Rosalinda ~ Firefoll ~ su ~ kak Nriena



Wassalam


Happy Bday My Fren~~~

10 Comments »





Assalamualaikum.Warrahmatullah Wabaraktuh...
Alhamdulillah.. tadi aku dah lepas paper Takaful Muamalat..
Tinggal dua paper lagi aku kena habiskan.lepas tu aku akan Free..
Syukurlah juga walaupun aku tak prepare sangat subjek pada hari ini.. namun
dapatlah juga aku jawab suma soalan tu dengan yakin.. Mudah mudahan
aku dapat A untuk seubjek ni.. Aminn



Ini mungkin berkat dan doa dari member blog suma.
Terima kasih bebanyak. kerana doa anda suma telah mempermudahkan ochie
menjawab soalan dengan baik.. Syukran jazilan..
Hanya Allah jer lah yang mampu membalas jasa baik korang suma..
heheh.. ochie hanya mampu mendoaka kesejahteraan dan kebahagiaan suma..




Tadi pagi tengah aku study untuk paper ari ni..
Tetiba aku di kejutkan dengan kedatangan makhluk Allah dari alam maya
ahaks... adeiii.. wat suspen jer dak tu.. ingatkan nak aper ler..
upanya ada sumthin dia mau bgtau kat ochie..
Happy B-day Adikku UBEY... ayya.. ya..yaiii...aku tak sangka...upanya si
Ubey ni..muda g tu dari aku.. alamak.. tua juga aku ni erk.. hahahha....takper..
Still awet muda g ni.. leh lagi cari calon untuk diri sendiri ni.. ker macam na.. hahah



Ok Ubey.. ni kat bawah ochie ada present untuk Ubey...
Ochie doakan semoga ubey dapat jawab exam dengan baik.. dan ceria sokmo g tu..
Ok..jangan tak amik lak hadiah ni..



Wassalam...




[J].[E].[A].[L].[O].[U].[S].. .?????????

12 Comments »




Assalamualaikum.. morning ebelybody...
korang.. mafla yer..tetiba tanganku gatal sangat nak mencoret dekat myblog hari ni..
nak study jap g arr..huhu.. I/Allah esok aku dapat wat yang terbaik untuk exam
pada hari esok.. Subjek Takaful Muamalat..
Perghh.. dengar subjek dia pun dah berkaitan dengan Takaful..macam mana la tu erk..
jap jap.. ermmm Ni suma yang dalam member list ochie ni ada amik Takaful ker juga??
Jangan tak amik tau.. As a Muslim.. we must Suport our produk Islam
<<< I Love Islam.. >>>



Opsss.. maaflah..Terlebih sudah..<--tiru Ayat Stacy
wawawa...(bukan nak panggil wawa tau) just nak share rasa rindu ochie ni
nak balik kampung.... Tak sabar dah nak balik ni. Tapi stil terikat dengan exam lagi.
so kena bersabar lah..kena tahan2 dulu ni.. kalo tak tahan.. just leh kol jer la my parents
mesti dowang windu anaknya ni yang nakal dan cumel..ahaks.
mom... wait me ok.. nanti anakmu belikan ole2 dari Labuan ni.. huhu




korang nak tau tak...Tadi kan tengah ochie duk goda-goda mesejbox ni kan..
tetiba ada member blog ochie 'Idz' ni macuk dalam ruangan shoutbox oci..
sekali tu kan.. ochie interbiew la dia... upanya kan dia ni kan.. dak peminat Hijau gakk
eiiii jeles ooo kalo ada owang sama colour ngan kiter..
eh.. jap jap.. x leh arr men jeles-jeles kan.. tak baik.. kena kawan-kawan.kan..
ochie kan dak baik.. tak bagus main dengki-dengki ni.. tuhan tak cuker owang macam ni kan..
Lagipun. bukankah itu suma hak individu.. napa nak jeles kan..

owang suma ada minat tersendiri.. kan kan kan...
"Idz.. jangan marah tau.. ochie gurau-gurau jer...Ochie tau idz nak belanja ochie hadiah kan... hahahahha" <--tekaanan sudah si Idz..
ooo..oo..Kamu keetahuan idz!! ( ciplak lagu indon!! ntah sapa pnyanyi dia dah.. hahah)



Ayyaaakkkkkk!!!!!!!!!
Ini macam la aku tak suka. bila masuk jer celoteh ku panjang2..
nak kena piap ni c ochie...eiiii tak nak la.. cakitnyer tu kalo kena piap.. tatuuttttttttttt
ermm.. (kena nengok sekeliling ni.. nanti Abg Max dengar mesti dia nak piap ochie)
eiiiiiiiii... asal lah aku sebut nama dia.. telinga dia tu mesti dah dapat tangkap bunyi.. aiiii
takut sudaaaaa... ok ok ok..
kena keluar dah ni... mesti sambung bertapa dalam bilik ni.. esok kena
perturunkan plak kuasa dekat dewan.. (&#@#$$) Ntahpapa dah ochie merapu ni..



Ok.. sambung Studoooo..@ngiler