Tag & Coretanku

17 Comments »




T.I.R.E.D
Yes im so tired. today aku takder wat paper.. tapi sugguh letih..
adeiii apalah aku wat satu hari ni.. dah la lewat solat subuh.. hemm nak jadi apalah anak dara ni.
oh ya.. baru aku ingat. smlm tu kan aku ada maslah kursus..
maybe sebab aku tak senang hati. aku duk pikir maslah ku tu smpai tak sedar masa berjalan dan nak dekat pagi dah baru la mau tito.. jadi Subuhnya pun berlalu mcm begitu jak..
ish ish is.. aku ni.. betul2 la.. hemmm..



Tapi ALhamdulillah. masalah pasal pendaftaran kursusku ni ok jg dah,..
Nasiblah.. ndak sia2 aku penat berfikir.. hehhe
Hari ni, member-member aku yang duk study 3rd year ni akan start present depan lecturer
dan di undi oleh panel2 hakim yang di jemput dari dalam kampus gak..
huhu.. seram sejuk gak kami suma ni yang menanti giliran utk wat presentation...
aku akan buat presentation masa bulan dua nanti.
so korang doa kan lah aku dapat buat yang terbaik untuk present ni.. fuhhhh...



Oh ya.. ochie ada cita nak share dengan korang suma..
Tadi kan masa aku tengah layan komentar blog aku kan.. tetiba ada member ni ketuk pintu bilikku.. first tu terkejut gak dgn ketukan yang kuat mcm nak robohkn pintu bilik aku..
dalam hatiku, mesti ada yang masalah lagi ni..
so apalgi.. aku ni dgn muka yang wisau g la ke lokasi yang meghadapi masalh besar kunun..
sampai2 jak.. ingtkn ada owang gaduh ker pa.. tapi sekali nengok..
ada dak yang nak g present hari tu terkunci dekat dalam bilik.. adoiiii.. cian dia..
hehehh aku pun malas nak fkir pnjg.. malas nak pngiil pak guard.
so aku guna caraku sendiri..
aku g tendang pintu tu..perghhhhh.. dalam 10 tendangan mcm tu barulah pintu tu terbuka..
berpelukan aku dengan dak kat dalam tu sebab.. gembira dapat selamatkan mereka..
hahhaa puassss oo bila dapat tolong member yang susah..
Alhamdulillah... aku dah wat kebaikan hari ni...




eh lupa lak aku.. hari tu aku tertinggal TAG dari member aku nama dia Annelara..
dia dak blogger sebelah jiran aku gak..
dia ada kasi aku TAG.. heh thanks Anne.. kalo ada hadiah past past la kat ochie erk.. hehhe
ok Jom Layan Tagged yang dia kasi kat ochie...

Senaraikan 3 perkara orang yang megetag kamu:
1. Manis
2. Cantik
3. Suka tersenyum


3 PERKARA tentang Ochie:
1. Suka tersenyum
2. suka bercerita
3. nakal-nakal manja.. kikiki.. ker mcm na? hehhe


PILEM KEGEMARAN:-
1. Ayat-Ayat Cinta.. Buat masa ini..
Yang lain tak seberapa minat lagi nengok.. hehehe


SIZE PINGGANG:-
kecik jer pinggangku ni.. 23/24 mcm tu.. heheh kecik jak bah...

Pilihan hati yang nak d TAG ialah:
jeng jeng jeng.. hheheh.. macam biasa.. Ndak da la buat masa ni.. aku ngantuk mau tito.. hehh




Alhamdulillah.. rasanya ni dha cukup kot entry aku hari ni..
korang. ochie nak relax-relax dlu..
Salam sayang dari ochie buat teman blog suma...
Wassalam..(^_^)v,...






Award, Tag & Story

15 Comments »




1..2...3...4... bla bla bla bla....
arghhhhh tensionnya kepalaku hari ni.. otak berserabut tak tahu nak mula cita dari mana..
hemmm tadi kan,, ermm ochie kan.. hemm bangun lewat.. huhuuhuhu...
bayangkan la macam na keadaan ochie bila tahu kelas pagi tu ada n then nak wat prepare ni la tu la.. ayya ya yaiiii... memang riuh bilik ochie buat.. hahahha...
aku dah lambat!!!!!!... fuhhhhhhhh tenang..tenang..
nasibla ochie ni kooll babay.. (p/s bukan dady cool lak) huehehheh.. tarik nafas n then hembus.
tenangkan diri n then baru buat kerja yang sepaptutnya...
oh ya utk pengetahuan korang.. ochie ni simple jak k..
kalo bab bab nak persiapkan diri simple jak amik masa.. tak perlu makan masa selama 30 minit.
so kalo kes macam ni.. boleh "lepas" punya... hahah.. benda penting... ochie mandi k...
jangan anggap ochie x mandi lak :P tumbuk korang..bru tau hahha



hemm maybe aku lewat bangun sebab aku letih...
semalamam aku duduk kuliah malam. stat jam 7pm until 10pm... adoiiii
mau tecabut jak otak n kaki ku..letih oooo..
ochie ni kalo bab letih-letih ni payah nak tito.. around jam 3am mcm tu bru leh lelap mata.
so.. untuk keesokan harinya jawapnya ngantuk plus sengal2 lalat lah ochie.. hukhukhuk...
kasihan aku ni kan... ndak pa la... adat seorang pelajar.. kena terima lah..
nanti bila dah bekerja mesti rindu situasi mcm ni.. kalo tak caya cuba tanya dgn member2 yg dah bekerja.. kompom dorang rindu situasi mcm ni!!! hehe




oh ya, untuk pengetahuan korang kan, ochie hari ni pegi uruskan paspot dekat pejabat imegresen di Labuan ni...
aku ngan member-member satu kosku HE23 Islamic Finance planning nak pergi ke Brunei,
InsyaALLAH dalam cuti tahun baru cina ni aku kan pegi bersam kawan2ku..
doakan lah kami suma selamat ok..
tak tahu lagi apa aktiviti yang kami akan buat.
kepala yang mengetuai rombongan ini adalah seorang felo dari kediaman lelaki ;en Zahid..
seramai 16 orang akan bersama-sama dengan aku pergi ke Brunei.
Perempuan adalah seramai 7 orang dan lelaki ada 9 orang..
sebarang maklumat perjalanan nanti aku kan bagitahu kat korang..




sebelah petang selepas pulang dari pejabat Imegresen tu aktiviti harianku d sambung plak dengan mengikuti seminar Praktikum plak.. memang letih la juga badan aku hari ini.
Seminar tu stat jam 4.30pm dan berakhir jam 6pm.. perghhh tak tahan aku.
balik2 jak terus titoo.. letih sesangat..
Tapi, tidurku terganggu plak dengan ketukan pintu dari member sebelah..
adehhh..kacooooo betull!!!.. hemmm takper la... bangun2 jak ni aku terus posting entry ni kat korang.. windu lak bila tak update blog ku ni..
nanti di kata dah bersarang plak.. oooo tidaaakkkkk... hehhhehe...
actually banyak aku nak postingkan pasal aku hari ni kat korang tapi bila fikir ada kerja yang melambak menunggu aku, terpaksa la aku ringkaskan seringkas ringkasnya entryku ni.
bah ok lah... aku nak minta diri dulu ni..
aku nak pegi cuci kain, pegi mandi.. ops... hahhaha.. n then nak pegi blah..
hahhahah.. adoii sengal dah aku ni..
ok.. chaww.. cincau.. arioss.. berambus.. dlu aku.. kikiki...




~Award dari Kak Tirana~

Ehem ehem.. untuk aku tidak melupakan janjiku.. aku ada terima hadiah daripada kak Tirana.
heheh. tak sangka aku kak tirana sudi gak ingat ka aku ni erk.. huhu
Makasey yer kak.. love u n ochie sangat menghargai pemberian hadiah kakak ni..
Thanks

Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!





~Tag dari Kak Eidafatiha~

Ok seterusnya aku terima TAG dari kak eidafatiha plak.. makasey yer kak sebab sudi gak ingat kat adik ochie.. semoga ikatan persahabatan kita ni tererat dengan terjawabnya lagi tagged ni..
chewaahhh ahakssss....

the Rules:
## Link to your tagger and post these rules on your blog
## Share 7 facts about yourself on your blog, some random some weird
## Tag 7 people at the end of your post
## Leave your names as well as links on their blogs let them know that they're tagged by
leaving a comment on their blog.

1. Suka colour Hijau..
2. Suka tersenyum..
3. Kuat terasa/makan hati/ cepat terguris la konon.. huhu
4. tak suka kotor-kotor..
5. Suka habiskan masa depan laptop.
6. Suka dengar radio.. lebih-lebih lagi Radio Nasyid.fm
7. Suka termenung.. hakhakhak....

7 orang yang nak d tagged rasanya takder lah.. ochie penat la.. huhu kira bagi rest kat korang la yer.. nantilah ada masa aku bagi korang buat tag aku.. hehhe



~Award dari Sis Nadia~

Ehem3x.. ni plak hadiah daripada kak Nadia
Dia merupakan senior ochie dari UMS juga.. tapi dekat Kota Kinabalu lah. hehhe
Kak Nadia ni seorang Cikgu.. kalo korang nak berkenalan dengan kak NAdia.. silalah datang ke blognya... orang dia baik tau. hehhe

Eh, ada Tagged la plak ochie kena.. ayyyakkk.. ndak pasan plak..
Ok JOm layannnnnzzzzzzzzz

Rules : Dedicate 3 of your blog friends who you think always having an up-to-date blog
(Please link them in your post)
For those who have been awarded, just copy and paste it on your blog.

~~~ Alahai ni payah aku nak jawap ni.. hemmm bagi ocie suma yang singgah dekat blog ochie ni always having an up-to-date blog dia..~~
huhu ok ka jawapan dia tu.. payah nak pikir la... penatt!!!! huhuhu



For those yang sentiasa singgah dekat blog ochie ni.. silalah amik hadiah yang terpampang tu.. thanks







Ceritaku..

19 Comments »




Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua teman blog ochie..
Apa khabar hari ni? sihat ka juga??
ALhamdulillah setakat ni aku selamat dah dari sakit yang ndak di duga datangnya..
heheh.. cian mak bapak aku semalam aku kol..wisau beno dorang dengan anaknya ni..
maafla mom.. anakmu ingat ko jak masa tengah sakit ni..
Almaklumlah.. dah duduk sorang-sorang.. tak der kawan teman.. mom jer la yg ada dekat fikiran masa tu.. bila dah kol mak.. mak mulalah kuarkan "ubat" penyedap telinga.. hehe
kebetulan abah ada dekat sebelah mak.. apalagi.. tambah sihat telingaku dengar.. huhuh



Lepas jer tau anak dia ni jatuh sakit.. mulalah nak suruh pegi klinik.. pegi hospital lah..
Adoiiiii.. mak n abah aku.. memag takkan senang duduk la if aku tak der uruskan badanku ni supaya cepat sihat..
mungkin sebab pengalaman kehilangan seorang kakak membuatkan abah takut anak-anak dia sakit sampai tak dapat diubati bila dah melarat sangat...
alahai mak dan abah ku sayang.. anakmu ni akan jaga diri dan jaga kesihatan ok.
Maaf la sesangat buat mak n Abah wisau.. tak tergamak sebenarnya nak buat macam tu..
tapi.. anakmu windu sangat..tu yang kol terus tu..
Love u Mom n Dad.. love u so Much...
May Allah bless u..



Hari ni seperti biasa.. aku masih lagi ada tanggungjawab yang tak selesai yang perlu ku pikul.
bangun pagi.. n then mandi dengan air yang bak air batu.( sejuk sangat...)
bersiap sedia untuk ke kuliah macam biasa..
tapi kali ni. aku kena lalui kuliah satu hari.. bermula jam 8.00am sampai la jam 4 petang
wawawa.. boleh pengsan oo.. nak wat macam na.. ni lecturer jemputan.
so kena bersabarlah.. memg letih+ngantuk hari ni..
moodyy pun ada gak.. kesian kat kawan ochie jadi sasaran kena terjah hari ni.. huhuhu
soory geng.. aku harap ko sabar dengan karenah aku ni yang cepat berubah angin.. hehhe..



buat teman-teman blog ochie yang bg award or tag kat ochie...
ochie nak pohon 20 jari.,. heheh mohon d maafkan sebab ochie tak dapat nak jawab suma tu dalam masa terdekat.. ochie busy nak wat proposal utk project paper ochie..
banyak gak ni nak wat.. tapi.aku kan usahakan untuk tepek dan jawab suma tu..
maaf tau.. bukan aku tak nak jawab. tapi kekangan masa tak mengizinkan aku melaksanakannya
Harap korang tak terasa tau.. hehhe
aku sayang kat korang.. jangan amik jhati yer.. amik jantung ochie jer.. kikiki..
tak sanggup aku.. nak hiduplagi ni.. tak kawin.. hahahh



Korang tau tak.. aku ada kenalan baru kat blog sebelah ni...
orang dia comel gak.. ochie panggil kak ipa/kak Umi.. hehhe.. sebak tau baca coretan dan luahan hati dia kat blog tu.. apapun.. teruskan kak menulis entry akak tu..
suka sangat baca.. (kpd korang yang nak berkenalan sila2lah jenguk blog kak umi@kak ipa)
harap.. hubungan kita tak terputus di alam maya ni..
Doa ochie semoga kak umi@kak Ipa succes dalam kerjaya akak dan semoga bahagia dunia dan akhirat.. nampaknya ochie dah mula nak menyayangi kakak ni.. heheh..
(takder niat lain tau.. heheh..)



bah ok lah ya. rasanya tak tahu nak tulis apa lagi ni..
nanti sok lusa lagi ochie update blog ni... thanks for u oll suport...
love u n miss u..
Wassalam









Perut oh Perut... (+_+)v

11 Comments »





Bangun tadi pagi dalam Jam 5.oo Pagi.. betul betul ochie tak boleh tido..
Kat sini cuaca dekat Labuan sangat sangat sejuk...
Masuk angin perut aku di buatnya..ishhh..
patutnya time macam ni lah aku kesedapan tido. tapi ni tak plak..
banyak berkalih adalah!!!.. eiiiiii tension!! Tension!! Tension!!!
mumyyyyy!!!!!!!
ermm.. masa nilah merengek nak cari mumyku...
yerla.. masa sakit baru cari mumy... nak ngadu sikit nak cari mumyku...
ermm tapi my mom jauh sangat.. nak kol plak takut wat dia jadi wisau..
Jawapannya.. layan sakit sendiri sendirilah..
MUMYYYYYYYYYYYY!!!!!



Kesakitan perutku semakin bermaharajelal bila aku menumpahkan lahar dari perutku ni..
ADOI!!!!!! MUMY sakitnya peruttt.... wawawawaw..
Cakitnya peyut... apasal lah ni meragam perutkuni.. nak nangis..
Tapi segan nanti kawan dengar.. tutup kepala pakai bantal baru nangis la..
hahahhaha!!!!... lucu juga aku ni..
Ermmm.. cakitnya... dah berapa kali dah ni aku berulang alik dari toilet ni...
Nak makan ubat plak takder.. Tapi nasiblah takder ubat. kalo makan pun kompom tekuar balik.
Sapu guna balsem jer la.. konon la nak tahan sakit..
Tapi Hampesss... perutku ni ndak mau juga "makan saman"




Dah nak dekat Jam 8.00am dah ni.. kelas Miss Raihana dah nak start..
Perutku tak baik-baik plak.. ishhhh.. tak boleh jadi ni...
kena pegi juga ni walaupun keadaan badanku ni tak seberapa elok...
yerla.. my lecturer ni pelik sikit dari lecturerku yang sebelum2 ni mengajar kami..
kot-kotla dia naik angin.. hukuman apa aku pun tak tahulah dia nak kenakan kat aku.kena pegi juga dekat kelas ni walaumacamana sekalipun.. nanti dia bagi kuiz..
kempunan la aku tak dapat markah.. hemmm alternatif lain untuk sihatkan perutku ni...
Sapu Ubat guna "balsem" cap kaki tiga.. then pakai baju.. terus blah... Nasib tak meragam dalam perjalanan.. selamat aku.. hehhehe.. Alhamdulillah.




ISHHHH!!!!! TENSIONnnnnnnn...
Ingatkan satu musibah dah lepas.. ni tak lepas lagi plak dari musibah..
nak masuk kelas.. pintu dah dikunci dekat luar. terpaksala wat traffic jam kat luar kelas..
Miss ni. tak konsider betul lah.. tak sampai pun lagi jam 8.. dia dah kunci pintu..
Tak kesian ker dia ngan aku ni yang muka dah la seposen.. sakit plak tu...
ish ish ish.. geram juga aku dengan Miss ni..
Fuhhh!!! lega.. lepas dibiarkan dalam 5 minit macam tu.. nasib dia benarkan kami masuk dalam
kalo.. tak. nak jer blah dari situ.. emosi tak stabil ni skrg.. hehhe




ALhamdulillah... perutku tak meragam dah selepas kelas tu...
Tapi sampailah malam menjelma ni.. lepas aku makan malam ni..
perutku ni mula plak menyanyi keroncong + lagu waw bulan.. huuhu..
Kalo lapoooo tak per juga.. bleh diterima.. tapi ni tak...
perutku mengulas.. sakitnya ya ALLAH.. tuhan jak yang tahu..
Apa kena dengan aku hari ni..
Oh Perutku.. apasal lah ko ari ni.. betul3 ko tak kasi can aku duduk selesa 24 jam ni..
MUMYYYYY!!!!!!... anak mak sakit perutni sekarang...
Ubat pun takder ni... sob2x... layan sakit sendiri2 jer la ni...




perut oh perut..
Janganlah sakit.. aku ngantuk ni mau tido.. ko buat hal plak..
aku nak buang isi perut dekat toilet plak ko tak nak kuar...
wawawawa... aapasal perutku aku ni.. sakitnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
kepada sesiaapa yang mengetahui sakit pada aku ni.. sila silah
tinggalkan pesanan buat ochie yang begitu kasihan dan memerlukan prihatin dari
anda suma.. sob2x.... sakitnya...
ni nulis entry ni pun.. tengah tahan sakit... @nangis




Oh Ochie!!!

17 Comments »





Awal-awal pagi aku bangun ingat nak pegi ke kuliah..
Tapi, dapat meseg dari kawan kuliah tak der.. Alhamdulillah.. selamat aku..
Boleh sambung tito.. tak perlu nak pening lalat mangun awal2...g siapkan diri..
Lebih-lebih lagi cuaca sejuk tahap cipan sampai ke tu lang rusuk.. perghhhhh tak tahan...
Nak berbungkus jak satu hari dalam selimut.. heehhe





Asyik duduk berbungkus dalam selimut tu.. datang plak meseg kedua..
Sila daftar tutoriol untuk kos Makroekonomi.... aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
menc-menci menci... dah la semalam tidoku tak sedap.. ingat nak balas dendan la tito satu ari..
Tapi tak der rezeki la plak. kena bangun la jwapnya.. pegi siapkan diri n then g daftar.
hemm.. Nasiblah.. nak wat macam na..
Kol ar terus member minta teman g daftar. Nasib ada member yang prihatin..
Kalo tak.. harapla aku nak pegi sorang-sorang.. baik sok lusa daftar. huhu..




Balik jer dari menara tadi.. aku tetiba pening-pening lalat lak..
CUACA hari ni betul-betul membuatkan pala ku pusing!! ingatkan mendung macam ni..
Hujan lebat nak turun ar.. tapi lain lak yang turun.. hujan ciput-ciput..
Turun ala-ala winter sonata la kunun.. hakhakhak... tapi memang cantiklah..
Bila dia hinggap kat atas pala aku.. mulalalah.. kepala stat nak berpusing.. sakitnyaa..
Takkan bahana cinta hujan plak aku kena..... kikikiki...
akibat tak tahan sangat.. aku pegi lah masuk kedai k-mart beli panadol aktive fast..
konon nak mencepatkan pemulihan..




sampai bilik.. ubat tak telayan.. nama jer beli ubat. tapi ubat tolak tepi..
hehehe.. almaklumlah.. aku ni kan penakut dak nya nak makan mender-mender macam tu suma. bagus lagi aku layan tito.. sedap gak sikit pala aku.. hilang terus...
whuaaa.. sejuknya.. hemmm angin kencang.. tapi takda hujan kuat lak..
ish ish ish.. betul betul.. hari Tilam sedunia la hari ni... hahahhaha...




sorylah member suma.. aku betul-betul takder idea nak postkan entry apa..
layan jer laq kesengalan coretanku ni.. andai ada typo tu.. paham-paham jer la..
lalat dah mai dah atas pala aku.. tu yang duk layan jak ni nulis.. sampai typo d buatnya..
ok lah.. rasanya cukup sampai cni la dulu erk..
ni pun aku tengah nulis entry ni dengan memakai selimut yang tebal..
sejuk beb!!!... kalo ada yang di peluk ok juga.. tak la sejuk sangat macam ni.. hahahah
adoiiii.. mereng uda otakku ni..
ok ok ok.. cukuplah ya... doakan aku sihat jak ni..
Wassalam