happy holiday

10 Comments »
Assalamualaikum...Warahmatullahi Wabarakatuh..
huhu.. maafla suma tetiba aku telah mengilangkan diri dalam beberapa ari ni..
Almaklumlah.. aku telah pulang ke kampung tanpa sempat celoteh dulu kat blog ni..
Maaf la yer.. masa tak mengizinkan aku untuk bercerita panjang..
So.. aku terpaksa pergi tanpa sempat menyampaikan berita..
Alhamdulillah, sekarang aku dah selamat sampai kat kampung..
ni pun aku coretkan coretan ini dekat cc..
aku x der internet kat uma.. so terpaksa ar berhijrah ke bandar untuk menulis coretan ini.
kalo ada tenet kat uma, ok gak leh gaduh-gaduh kat sb.. tapi..
huhu. Rezeki tajkder... so.. kena kayuh pelan-pelan ni nak adakan tenet kat uma...
OK la,, rasanya cukuplah setakat ni jak
tak dapat sembang panjang2...
ok salam

What A wonderful DAY...

8 Comments »




Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... Syoknyer kan kalo masuk-masuk jer blog.. terus dapat hadiah.. sukasuki aku ni dibuatnya.. ahaks.. yerla.. owang windu kita. kita balas ar dengan cara menghadiahkan hadiah kat kengkawan.. ker macam mana? any suggestion... hukhukhuk..


Ehem..Korang perasan tak Hadiah yang aku tepek kat atas tu. Hadiah tu datangnya dari akak Tirana.. Terima kasih kak sudi bagi hadiah yang cute lagi miut g tu... heheh
Meh ochie cita serba sedikit pasal akak Tirana ni.
.kalo korang nak tau kan..
akak Tirana ni orang dia simple gitu..
masa ochie duk usha blog akak ni.. nengok owang dia simple mimple..
bila baca entry yang akak post lak.. perghhh cayalah..
Kaya oo dengan sikap penyayang..
untung anak-anak dia dapat ibu seperti akak.
Thats Y.. ochie suka duk blog akak ni.. soooo....kepada yang tak kenal akak Tirana gi.. pi lah add kak Tirana.. Sekali jer korang masuk blog akak ni.. kompom korang kan jatuh hati.. huhu


~Award From Wawa~
.
Chewahh... sangkakan hadiah aku dapat hanya setakat itu sahaja... tapi tak sangka lak aku berkesempatan untuk memperolehi satu lagi hadiah yang datangnya dari nun..seberang sana.. kat na tu.. korang usha ar sendiri fren ochie ni... hehehe... nak tau ker? ish ish.. sabo... untuk pengetahuan korang.. pemberi hadiah ni actually datang dari cik wawa... Owang dia manis jer pandang.. sekali pandang macam akak sepupu ochie.. dua kali pandang.. nak jadikan kak ipar jer ni. ker mcm na wawa? hahahah.... opss!!! Apapun makasey cik wawa. cantik hadiah ni.. kalo ada lagi.. kasi lagi erk.. hahahhahahaah



TAG Menghentam Lagi.....

aieeeeeeeeeeeeeeeeee.. mana ko aie.. ko memang nak kena cayang ni aie. hahahahhaah oooo.. diam-diam ko mengetag ochie erk.. dah plak tu masa ochie ngah X-am plak... ooo.. pandia ko erk mengambil kesempatan dari kesempitan.. hahahha Apapun. Thanks Aie.. sudi gak ko ngetag Aku. tunggu giliranmu erk.. hahhaha.. ok ok.. ok.. jom Layanzz Tag Dari Aie ni.

1. 7 Ciri Wanita/Lelaki Idaman anda
~Beriman, ~ Caring ~ Mengiburkan hati ~ Understanding ~ Smart ~ Nice person

2. 7 Wanita/Lelaki yang tak pernah anda minati sepanjang hidup
ndak tau lagi ni...

3. 7 Perasaan andak sekiranya keluar dengan orang yang minati
~ Berdeabar-debar ~ Takut ~ Malu ~ Suka ~ Ndak tau apa mau di kata.. hahah

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
~ Tanah suci mekkah ~Korea ~ Selebihnya ndak tau lagi ni...

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia
~ ndak tau ni apa mau di kasi.. hahaha..

6. Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda..
~ Albhi Nadhaak-Faris ~ Romance Aku milikmu ~ ndak ingat sudah apa tajuk lagu dia..

7. Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini....

~ Lampu Neon (neo)
~ Atie (Yang dah cihat dah..)
~ Nur_Rosalinda (yang bakal berkahwin.. amin)
~ Yatie (duk relax dah takder exam dah)
~ Firefall (kesengalannya yang mencuit hati.. huhu)
~ Su
~ kak Nriena

Ok.. dah ciap Aie.. ko memang.. la Aie. ahaks.. ngantuk sih duk wat Tag ni.. Lenguh badan oo.. huhuhu. apapun Tahniah kepada pemenang bertuah kali ini...... Jangan duk tak tau lak tak nak wat Tag ochie ni.. karang kena piap ooo...




Hadiah Kat Bawah ini.. aku ingin tujukan buat Insan yang mengingati aku..
Sebagai Tanda persahabatan.. juga perpaduan.. Terimalah hadiah kat bawah ni...
~ Kak Tirana ~ Wawa ~ ~ aIE

Juga kepada pemenang yang bertuah mendapat Tag daripada ochie..
~ Neo ~ Atie ~ Kak Nur_Rosalinda ~ Firefoll ~ su ~ kak Nriena



Wassalam


Happy Bday My Fren~~~

10 Comments »





Assalamualaikum.Warrahmatullah Wabaraktuh...
Alhamdulillah.. tadi aku dah lepas paper Takaful Muamalat..
Tinggal dua paper lagi aku kena habiskan.lepas tu aku akan Free..
Syukurlah juga walaupun aku tak prepare sangat subjek pada hari ini.. namun
dapatlah juga aku jawab suma soalan tu dengan yakin.. Mudah mudahan
aku dapat A untuk seubjek ni.. Aminn



Ini mungkin berkat dan doa dari member blog suma.
Terima kasih bebanyak. kerana doa anda suma telah mempermudahkan ochie
menjawab soalan dengan baik.. Syukran jazilan..
Hanya Allah jer lah yang mampu membalas jasa baik korang suma..
heheh.. ochie hanya mampu mendoaka kesejahteraan dan kebahagiaan suma..




Tadi pagi tengah aku study untuk paper ari ni..
Tetiba aku di kejutkan dengan kedatangan makhluk Allah dari alam maya
ahaks... adeiii.. wat suspen jer dak tu.. ingatkan nak aper ler..
upanya ada sumthin dia mau bgtau kat ochie..
Happy B-day Adikku UBEY... ayya.. ya..yaiii...aku tak sangka...upanya si
Ubey ni..muda g tu dari aku.. alamak.. tua juga aku ni erk.. hahahha....takper..
Still awet muda g ni.. leh lagi cari calon untuk diri sendiri ni.. ker macam na.. hahah



Ok Ubey.. ni kat bawah ochie ada present untuk Ubey...
Ochie doakan semoga ubey dapat jawab exam dengan baik.. dan ceria sokmo g tu..
Ok..jangan tak amik lak hadiah ni..



Wassalam...




[J].[E].[A].[L].[O].[U].[S].. .?????????

12 Comments »




Assalamualaikum.. morning ebelybody...
korang.. mafla yer..tetiba tanganku gatal sangat nak mencoret dekat myblog hari ni..
nak study jap g arr..huhu.. I/Allah esok aku dapat wat yang terbaik untuk exam
pada hari esok.. Subjek Takaful Muamalat..
Perghh.. dengar subjek dia pun dah berkaitan dengan Takaful..macam mana la tu erk..
jap jap.. ermmm Ni suma yang dalam member list ochie ni ada amik Takaful ker juga??
Jangan tak amik tau.. As a Muslim.. we must Suport our produk Islam
<<< I Love Islam.. >>>



Opsss.. maaflah..Terlebih sudah..<--tiru Ayat Stacy
wawawa...(bukan nak panggil wawa tau) just nak share rasa rindu ochie ni
nak balik kampung.... Tak sabar dah nak balik ni. Tapi stil terikat dengan exam lagi.
so kena bersabar lah..kena tahan2 dulu ni.. kalo tak tahan.. just leh kol jer la my parents
mesti dowang windu anaknya ni yang nakal dan cumel..ahaks.
mom... wait me ok.. nanti anakmu belikan ole2 dari Labuan ni.. huhu




korang nak tau tak...Tadi kan tengah ochie duk goda-goda mesejbox ni kan..
tetiba ada member blog ochie 'Idz' ni macuk dalam ruangan shoutbox oci..
sekali tu kan.. ochie interbiew la dia... upanya kan dia ni kan.. dak peminat Hijau gakk
eiiii jeles ooo kalo ada owang sama colour ngan kiter..
eh.. jap jap.. x leh arr men jeles-jeles kan.. tak baik.. kena kawan-kawan.kan..
ochie kan dak baik.. tak bagus main dengki-dengki ni.. tuhan tak cuker owang macam ni kan..
Lagipun. bukankah itu suma hak individu.. napa nak jeles kan..

owang suma ada minat tersendiri.. kan kan kan...
"Idz.. jangan marah tau.. ochie gurau-gurau jer...Ochie tau idz nak belanja ochie hadiah kan... hahahahha" <--tekaanan sudah si Idz..
ooo..oo..Kamu keetahuan idz!! ( ciplak lagu indon!! ntah sapa pnyanyi dia dah.. hahah)



Ayyaaakkkkkk!!!!!!!!!
Ini macam la aku tak suka. bila masuk jer celoteh ku panjang2..
nak kena piap ni c ochie...eiiii tak nak la.. cakitnyer tu kalo kena piap.. tatuuttttttttttt
ermm.. (kena nengok sekeliling ni.. nanti Abg Max dengar mesti dia nak piap ochie)
eiiiiiiiii... asal lah aku sebut nama dia.. telinga dia tu mesti dah dapat tangkap bunyi.. aiiii
takut sudaaaaa... ok ok ok..
kena keluar dah ni... mesti sambung bertapa dalam bilik ni.. esok kena
perturunkan plak kuasa dekat dewan.. (&#@#$$) Ntahpapa dah ochie merapu ni..



Ok.. sambung Studoooo..@ngiler




[A].[W].[A].[R].[D].~ Buat Teman BloG Ochie.. .

26 Comments »



~Hadiah Buat Teman Blog Ochie~




Assalamualaikum..Kepada suma pengunjung blog ochie..
Ochie doakan semoga semuanya sihat dan ceria-ceria selalu..
Di kesempatan ini aku tak dapat meluangkan masa sangat dengan blog aku ni
sebab esok lusa aku ada paper lagi untuk exam
jadi, aku harap semua tenang and sabar menanti kedatangku..



EHem... direct the point la kan..
Actually, hari ini aku rasa mood aku sangat sangat sangat baik...dan begitu baik..
coz...aku bahagia sebab dapat berkenalan dengan rakan baru dalam dunia blog ini
terima kasih sesangat sebab sudi gak korang jadi rakan blog ochie..
jadi. sebagai penghargaan terimalah hadiah yang tak seberapa
dari ochie buat rakan blog yang selalu lepak dalam blogni...



Hadiah dia adalah gambar yang korang nengok kat atas tu..
huhu.. maaflah kalo tak cantik..
tapi ochie ikhlas tau bagi,.. lagipun tu adalah hasil keringat ochie buat hadiah just for korang..
sampai berpeluh ni membuatnya.. ngeehhh..
so, sudi lah ya menerimanya..



baiklah.. rasanya tak banyak ochie nak coretkan kat sini
coz ochie nak wat revision lagi ni.. nak prepare untuk exam seterusnya
doakan ochie yer dapat jawab exam dengan baik
semoga dapatlah result yg gempak g tu... hukhukhuk....
ok. salam.. n happy weekends



sebelum terlupa.. ochie nak ucapkan berbanyak banyak terima kasih buat Kak Tera
sebab sudi bagi hadiah kat ochie.. sayang akak..
maaflah ochie terlupa lak nak tepek hadiah akak ni kat sini..
cantik kan award ni.. macam tuan dia gak...hehehe
Thanks kak.. hadiah ochie kat atas tu jangan lupa simpan tau..
kenangan ochie buat akak tu..

.

Award from Kak Tera





[T].[A].[G]. ~ Dari TeRa..

7 Comments »


Assalamualaikum...dan salam perpaduan..
Buat Temanku Tera aku ucapkan terima kasih banyak-banyak
sebab Sudi nak mengetag aku. anda berjaya membuatkan saya
tidak duduk diam.. ahaaks... cittttt
Apapun.. ochie tau.. tera mesti sayang ochie sebab tu nak Tag ochie kan
hahahah.. layanzzzzzzzzzzzzzzzzz



Arahan Dia berbunyi begini:

1. Snap Work Station
2. Taruk Link Blog anda kat bawah gambar Work Station anda.
Iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada.
Tengok Contoh yang Di buat ini..
begitulah seterusnya sampai bila-bila..
Sekiranya Tag ini berkembang, Pasti akan ada banyak link-link di bawahnya
Kalau Tak... terencat lah dia..
Lastly... Tolong Past tag ini kepada Tujuh(7) orang yang bertuah..



OK.. Jom nengok ochie nya Station..
Maaflah yer kalo station ochie ni macam kena langgar garoda.. ahaakss
Ok.. pengunjungku suma... kat bawah ni.. adalah ochie station..
My Lovely Tempat lepak..
duduk depan cermin sambil skoding orang kat luar..
memang port yang sesuai ooo.. ayya ya yaaiiii...


@LiYaNNuaR>> Azza>>Ras-Adieza>>Zara>>Ezo>>
Lepodop Tera>>Ochie



Alhamdulillah.. Akhirnya siap sudah Tag dari Tera ni..
Fuhhhh... Penat, Letih,, Lenguh.. ni kena minta Tera watkan ochie air ni.. ahaakss
Ok Tera.. dah siap..amacam???
Nak minta di belanja ni.. ahaak hak ahakkss



Sekarang aku nak Pas Tag ni kat sapa erk.. hemm
Jap nak fikir dulu.. suka mengetag aku erk.. nunggu ar kroang tengah duk diam jer kan..
ok!!!!!!! dapat uda.. heheh
antara pemenang bertuah kali ini.. ialah:

1. Nurshasha ~ Si Gadis Rock Arsenal...
2. Atie~ si cumel yang tengah demam.. wat ni erk pasti demam terus kebah.. ahaaks
3. Ubey~ aku tahu dia malas nak update blog dia.. so amik ni ubey.. huu
4. MasterMax~ kekasih Gelapku.. ahaakss
5. Ratu Salju~ Aku tahu dia busy skrg... Ratu.. terimalah..


Whuaaaaaa.....Letihnya aku membuat Tag ni..
sekarang dah jam 6.15 petang.. lama juga aku wat tagged ni
ayya ya yaaaiiiii... hemmm
baiklah.. aku nak mengundur dulu ni..
nanti ada masa ochie update blog lagi erk..
Wassalamm



Satu Lagi Tag... Tiba Dari Salju.. aiyayayaiiii..

6 Comments »



Assalamualaikum..pembuka bicara.. (mcm berpantun lak mukadimah ni)
Terima kasih.sekalung budi dan penghargaan
buat Cik Ratu Salju yang telah mengetaged lagi aku
untuk kesekian kalinya..
Nampaknya Cik ratu begitu menyayangiku ni.. chewaaaa...
ahaaksss...
Makasey la yer cik ratu.. meh ochie nak jawab Tag ni..


a) Answer the questions below, do a Google Image search with your answer, take a picture from the first minimal words of explanation.

The Age you will be on your Next Birthday





A Place you Like to Travel



Nak Pegi ke Mesir dan ke Korea... Sebab kan.. Kalo pegi Mesir dapat lah nengok padang pasir yang luas.. Korea plak sebab tempat dia cantik [Pengaruh filem Korea..ahaakss]



Your Favourite Place



Bilik Tidur aku suka duk lepak..hahaha pelik juga tempat aku selalu lepak..hehhe..bebas nak wat per.. nak wat kuak lentang sambil duduk depan Laptop.. huhu




Your Favorite Food



Suka suma makanakan kata atas ni..
Nasi Lemak, Martabak (Roti canai) dan satay..




Your Favorite Pet



Eiiiiiiiiii.. geramnya nengok ci "comel" ni... macam nak jer amik angkat bawa pegi cini... huhuh. cumelnyer .. suka suka.. hehe




Your Favourite Colour combination


.

Kuning dengan hijau.. suka suka..heheh tapi colour lain pun ok gak.. macam putih, biru,..



Your Favorite piece of Clothing






Your favorite Song







Your Favourite TV Show





The town in Which You Live in



Welcome To Sabah At Lahad Datu.



Your Dream Job





Your Worst Fear



Neraka Jahannam..
[Minta dijauhkan.. muhasabah diri jap..]



The One things you'd like to do before die

.



b) Tag 5 Other people to do the same once youve finished answering the question
page of results.

No need.. Bagi chance kat dorang relax dulu. Capek dah ni.. mau bobok (Titooo)