10 Oct

6 Comments »



BismillahiRahmaniRahim..
Assalamualaikum w.b.t
Hai.. Moshi-Moshi, Vanakkam.. suma..
Apa cerita Hari ni? suma ok juga? Sihat?
Semoga Anda suma dalam
Limpahan And KurniaanNYA..
AKu mendoakan semoga suma
Senantiasa bergembira danBerbahagia jer.

Hari ini, Aku Bersyukur kepada NYA
kerana aku masih lagi dapat bernafas di muka Bumi ni..
Syukur Alhamdulillah..
Semoga kita suma tidak pernah lupa mengucapkan
Ucapan syukur kepadaNYA
kerana DIA sentiasa memberi ruang buat kita suma
untuk menunaikan tanggungjawab kepadaNya

Bercerita mengenai Tanggungjawab ni..
Aku suka untuk bercerita mengenai Tanggungjawab yang ku pikul
selama memegang Jawatan di Kampus ni
Sebagai JAKMAS atau nama penuhnya ialah
Jawatan Kebajikan Mahasiswa..
cecece. bukan nak mempromosi diri k..
sekadar nak berkongsi cerita dgn junior2ku yg bergelar
ahli JAKMAS..
ni kwn yang suruh share post ni..

d pendekkan cerita..
Tugas JAKMAS ni bukan satu kerja yang mudah.
sebab kita kena byk berkorban masa,wang n tenaga..
so, kalo boleh mereka yang dah memikul tanggugjawab ni
janganlah memandang remeh tugas ni..
korang kena sentiasa bersikap terbuka.. dan
berlapang dada dalam melayani karenah sisiwi2 yang
pelbagai ragam..

perlu di pertekankan..
dont Always say TIDAK
pada tanggungjawab di beri..EXCEPT pada perkara yang
perlu kita rasakan TIDAK elok di lakukan..
harapanku...
semoga JAKMAS09 kali ni
dapat membuat yg lebih baik daripada seniornya ini..
dan aktif-aktif juga..
tapi jangan lupa akademik perlu diutamakan
ok la.. rasanay itu sahaja..

p/s Bob.. amacam aku dah post ayat ni..
kira ok juga? heheh
Wassalam



6 Responses to "10 Oct"

e.i.s.r.a.a Says :
October 11, 2008 at 6:31 AM

salam idulfitri ke11.
tu dia... pesanan dari 'orang tua' kepada 'orang muda'. ha ha ha
=)

HaFIZ Says :
October 11, 2008 at 9:45 AM

wah, dah selesai tugas jakmas, lega la tu....

solehah Says :
October 11, 2008 at 11:44 AM

Eisra>>>
Salam idulfitri yg ke 11
ehem... sapa la "org tua" tu huhu..
bukan anis ker? huhu

Hafiz>>>
huhu.. ya.. lega2 sangat..sangat.sangat.. :D:D:D

Prablisa Crewz Says :
October 13, 2008 at 7:51 AM

wkakka..bestnya adikku..tuk pegetahuan adikku aku ialah orang yang hari2 membaca blok adikkku nei..macam best bha..dapaty aku ingat kembali ke zaman kampus ku dulu..wkwkawkak..

pasal C.I.N.T.A plak nei..susah mau explain..menda nei rumit dan merisaukan..bak kata pepatah cinta tue mempunyai tahap dan level bha...

masa kat Kampus lah..Suma menda tue bahgia jak..yalah orang cakap dua2 pun berjaya masuk ke Menara Gading...Bahagia lah..

masa dah Grad...
sumanya akan berubah kerna perjuangan sebenar baru sahaja bermula...Kerja..kerja..kerja..kerja..kalo ada kerja bagus lah..aman dan damai lah..tapi kalo teda..kena berdepan ngan kuarga pompaun atau lelaki lagii..penat tau..

nanti sambung ya...
masuk kerja luiks..

anywhere_Smile Says :
September 3, 2010 at 2:20 PM

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Post a Comment