23 OCtober- PilihanRaya Campus

16 Comments »




Hello my friends.. Have a great..great happy today..
Minggu ini, kat Universiti Malaysia Sabah Kampus A/b Labuan (kampusku)
Sedang berlaku pilihan raya diantara mahasiswa yang bertanding
merebut KERUSI SPKAL dan UMUM.. alkisah diceritakan
maka bermulalah sudah aksi menampal, menepek, menyangkut dan bermacam2 lagi
adegan yang dilakukan bagi menarik minat siswa/i untuk memilih calon2 yang bertanding.
bagi kerusi Umum ada 5 calon yang bertanding iaitu seorang cina, seorang india, dan 3 lagi melayu, manakala untuk kerusi SPKAL ada 4 orang yg bertanding..
nak tarik aku?? huhu.. kena nengok calon dulu tu berkebolehan n ada daya ketrampilan
atau tidak dalam memimpin..baru ada hati nak memilih..
kalo takder.. memang UMSKAL ni
nampaknya kekurangan pemimpin la..huhu
tapi aku yakin.. dak2 kos aku mampu buat yang terbaik..
mereka mampu mengubahnya.. ker macam na?
huhu


Gambar ni suma adalah suasana di Luar dewan.


dua hari yang lepas telah berlaku "hari manifesto" buat pemimpin2
UMSKAL yg bertanding daalam pilihanraya kampus yg bertempat di Dewan theatreate
bagi menarik siswa/siswa.
hem.. kekadang lucu gak dorang ni suma..
yerla masa sesi manifesto dorang di mulakan di atas pentas..
ada yg sampai lupa diri tak sedar masa yang di bagi buat mereka hanya
beberpa minit jak (kalo tak silap 2 minit kot)..
tapi bila dah ada di atas pentas..banyak intro berbanding manifisto..
alahai... "bakal2 pemimpin" kami, kitaorang bukan nak dengar korang nya intro lebih..
just nak dengar apa manefisto2 yang korang nak bangkitkan. ahaakss..
buat masa skrg aku x dpt la menepekkan gmbr2 suasana pilihan raya ku ni.. coz aku masih d lema assignment yg melamabak tahap gunung kinabalu .. muhahaha
opss. terlebih sudah..



Inilah Calon-calon Yang bertanding dalam pilihan Raya Kampus kitaorg

gambar kat atas ni: adalah suasan dalam dewan hem ramailah juga yang mengundi

Dan hari ini bertarikh 23hb October 2008
merupakan tarikh pengundian..semua student di wajibkan pegi mengundi..
kalau tak..alamat nama-nama yang tak mengundi tu akan naik la terpampang kat list board
hahahah.. ermm ni plak tidak tahu lagi ni nak memilih sapa..
apapun.. "undian adalah rahsia" huhu
Good luck for those yang masuk bertanding..
and for those yang membuat undian.. buatlah pilihan yang terbaik
dari yang terbaik. kerana undian anda mampu mencorakkan
masa depan UMSKAL ini.. ok...



Ehem... Alih tajuk kejap sebelum beranjak pergi..
ermm mesti korang tak berfikir apasal aku letak bunga kat sini?
this is bcoz..Bunga ni merupakan "Happy Flower" buat mereka yang terasa diri mereka
sedih atau gembira pada hari ini..
Hari ni adalah lebih baik berbanding Hari kelmarin..
No sad, No Moody..
Just be a good girl and happy go lucky.. (ker mcm mana)...

oklah.. dah panjang lebar dah ni aku menulis hari ini...
rasanya dah cukuplah ni.. kalau nak letak lebih berjela2 plak
bosan plak pembaca blogku ni. ahaakss..
ok lah Wassalam..



16 Responses to "23 OCtober- PilihanRaya Campus"

hakunamatata Says :
October 23, 2008 at 11:50 AM

haha..memang pengundi yang bagush bangat..ngee~~~

~ochie~ (^_^)v Says :
October 23, 2008 at 1:33 PM

Hakunamata>>

oci memang bagus... ker mcm na?
ahaaksss.

μάγά Says :
October 23, 2008 at 2:09 PM

wah.. kat sana dah ada sesi pilihan raya kampus ye...
well ths year rasa lewat sangat buat pilihan raya kampus...

~ochie~ (^_^)v Says :
October 23, 2008 at 4:44 PM

aya>>>

aha.. kat sini dah start dah pilihan Raya kampus.. hehhe
kat tempat aya kat mn tu? oo x start lagi erk? huhu

Mastermax64 Says :
October 23, 2008 at 7:55 PM

saya juga nk mengundi..boleh ka juga??hehehe

~ochie~ (^_^)v Says :
October 24, 2008 at 1:04 AM

Mastermax>>>

oittt.. ni x salah tempat ker? ekekke.. x der la nama abemax dlm list UMSKAL ni.. kena daftar diri kot :D:D

huhuhu...

Mastermax64 Says :
October 24, 2008 at 1:15 AM

dah daptar uda kt pejabat kadi sana..maaseh tidak bolehkah ngundinyaa..adehhh hahahha

~ochie~ (^_^)v Says :
October 24, 2008 at 1:19 AM

mastermax>>>

opss terlebih sudah abemax ni.. ahaks.. kita crt psl ngundi pilhraya.. masuk bab kadi2 ni apa kes.. ahaakss..

malu sudahh :D:D

Mastermax64 Says :
October 24, 2008 at 1:39 PM

kesnya pak kadi tu nk ngndi juga hahahah adeiii..

~ochie~ (^_^)v Says :
October 24, 2008 at 3:17 PM

ni tetiba lak.. kes kadinak mengundi?? apa kes ?? ndak salah ka itu? ahaakss..

abe max ni memang sengal :P

Mastermax64 Says :
October 24, 2008 at 8:25 PM

kes kes kes...oci yg bnyk kes..kes nk ngundi..kes sengal dan macam2 kes lg ahakssss..sape la yg leh masuk perlimen tu huhuhuhu

~ochie~ (^_^)v Says :
October 25, 2008 at 1:53 AM

Mastermax: oci manyak kes ker? apal tu kunun? ahaaks.. ker kes nak d sakat belah nyakat ni :lol: huhu

parlimen plak masuk.. uhuhu ..
memang dah slh masuk kg dah ni abe max :lol:

Ahlami Says :
October 27, 2008 at 1:46 PM

ya..ochie mmg byk kes pon... ;p

anywhere_Smile Says :
September 3, 2010 at 2:20 PM

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Post a Comment