Award, Tag & Story

15 Comments »




1..2...3...4... bla bla bla bla....
arghhhhh tensionnya kepalaku hari ni.. otak berserabut tak tahu nak mula cita dari mana..
hemmm tadi kan,, ermm ochie kan.. hemm bangun lewat.. huhuuhuhu...
bayangkan la macam na keadaan ochie bila tahu kelas pagi tu ada n then nak wat prepare ni la tu la.. ayya ya yaiiii... memang riuh bilik ochie buat.. hahahha...
aku dah lambat!!!!!!... fuhhhhhhhh tenang..tenang..
nasibla ochie ni kooll babay.. (p/s bukan dady cool lak) huehehheh.. tarik nafas n then hembus.
tenangkan diri n then baru buat kerja yang sepaptutnya...
oh ya utk pengetahuan korang.. ochie ni simple jak k..
kalo bab bab nak persiapkan diri simple jak amik masa.. tak perlu makan masa selama 30 minit.
so kalo kes macam ni.. boleh "lepas" punya... hahah.. benda penting... ochie mandi k...
jangan anggap ochie x mandi lak :P tumbuk korang..bru tau hahha



hemm maybe aku lewat bangun sebab aku letih...
semalamam aku duduk kuliah malam. stat jam 7pm until 10pm... adoiiii
mau tecabut jak otak n kaki ku..letih oooo..
ochie ni kalo bab letih-letih ni payah nak tito.. around jam 3am mcm tu bru leh lelap mata.
so.. untuk keesokan harinya jawapnya ngantuk plus sengal2 lalat lah ochie.. hukhukhuk...
kasihan aku ni kan... ndak pa la... adat seorang pelajar.. kena terima lah..
nanti bila dah bekerja mesti rindu situasi mcm ni.. kalo tak caya cuba tanya dgn member2 yg dah bekerja.. kompom dorang rindu situasi mcm ni!!! hehe




oh ya, untuk pengetahuan korang kan, ochie hari ni pegi uruskan paspot dekat pejabat imegresen di Labuan ni...
aku ngan member-member satu kosku HE23 Islamic Finance planning nak pergi ke Brunei,
InsyaALLAH dalam cuti tahun baru cina ni aku kan pegi bersam kawan2ku..
doakan lah kami suma selamat ok..
tak tahu lagi apa aktiviti yang kami akan buat.
kepala yang mengetuai rombongan ini adalah seorang felo dari kediaman lelaki ;en Zahid..
seramai 16 orang akan bersama-sama dengan aku pergi ke Brunei.
Perempuan adalah seramai 7 orang dan lelaki ada 9 orang..
sebarang maklumat perjalanan nanti aku kan bagitahu kat korang..




sebelah petang selepas pulang dari pejabat Imegresen tu aktiviti harianku d sambung plak dengan mengikuti seminar Praktikum plak.. memang letih la juga badan aku hari ini.
Seminar tu stat jam 4.30pm dan berakhir jam 6pm.. perghhh tak tahan aku.
balik2 jak terus titoo.. letih sesangat..
Tapi, tidurku terganggu plak dengan ketukan pintu dari member sebelah..
adehhh..kacooooo betull!!!.. hemmm takper la... bangun2 jak ni aku terus posting entry ni kat korang.. windu lak bila tak update blog ku ni..
nanti di kata dah bersarang plak.. oooo tidaaakkkkk... hehhhehe...
actually banyak aku nak postingkan pasal aku hari ni kat korang tapi bila fikir ada kerja yang melambak menunggu aku, terpaksa la aku ringkaskan seringkas ringkasnya entryku ni.
bah ok lah... aku nak minta diri dulu ni..
aku nak pegi cuci kain, pegi mandi.. ops... hahhaha.. n then nak pegi blah..
hahhahah.. adoii sengal dah aku ni..
ok.. chaww.. cincau.. arioss.. berambus.. dlu aku.. kikiki...




~Award dari Kak Tirana~

Ehem ehem.. untuk aku tidak melupakan janjiku.. aku ada terima hadiah daripada kak Tirana.
heheh. tak sangka aku kak tirana sudi gak ingat ka aku ni erk.. huhu
Makasey yer kak.. love u n ochie sangat menghargai pemberian hadiah kakak ni..
Thanks

Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!





~Tag dari Kak Eidafatiha~

Ok seterusnya aku terima TAG dari kak eidafatiha plak.. makasey yer kak sebab sudi gak ingat kat adik ochie.. semoga ikatan persahabatan kita ni tererat dengan terjawabnya lagi tagged ni..
chewaahhh ahakssss....

the Rules:
## Link to your tagger and post these rules on your blog
## Share 7 facts about yourself on your blog, some random some weird
## Tag 7 people at the end of your post
## Leave your names as well as links on their blogs let them know that they're tagged by
leaving a comment on their blog.

1. Suka colour Hijau..
2. Suka tersenyum..
3. Kuat terasa/makan hati/ cepat terguris la konon.. huhu
4. tak suka kotor-kotor..
5. Suka habiskan masa depan laptop.
6. Suka dengar radio.. lebih-lebih lagi Radio Nasyid.fm
7. Suka termenung.. hakhakhak....

7 orang yang nak d tagged rasanya takder lah.. ochie penat la.. huhu kira bagi rest kat korang la yer.. nantilah ada masa aku bagi korang buat tag aku.. hehhe



~Award dari Sis Nadia~

Ehem3x.. ni plak hadiah daripada kak Nadia
Dia merupakan senior ochie dari UMS juga.. tapi dekat Kota Kinabalu lah. hehhe
Kak Nadia ni seorang Cikgu.. kalo korang nak berkenalan dengan kak NAdia.. silalah datang ke blognya... orang dia baik tau. hehhe

Eh, ada Tagged la plak ochie kena.. ayyyakkk.. ndak pasan plak..
Ok JOm layannnnnzzzzzzzzz

Rules : Dedicate 3 of your blog friends who you think always having an up-to-date blog
(Please link them in your post)
For those who have been awarded, just copy and paste it on your blog.

~~~ Alahai ni payah aku nak jawap ni.. hemmm bagi ocie suma yang singgah dekat blog ochie ni always having an up-to-date blog dia..~~
huhu ok ka jawapan dia tu.. payah nak pikir la... penatt!!!! huhuhu



For those yang sentiasa singgah dekat blog ochie ni.. silalah amik hadiah yang terpampang tu.. thanks







15 Responses to "Award, Tag & Story"

ZARA 札拉 [사랑해~] Says :
January 16, 2009 at 8:37 PM

best file la Ochie!!

pergi Brunei tu!!

~ochie~ (^_^)v Says :
January 16, 2009 at 8:59 PM

Zara>>>
hehheh best ka zara?? mcm biasa jak bah.. jhuuhu

AiE bAhRi Says :
January 16, 2009 at 9:27 PM

Ochie..
nak itot p brunei...boleh ke?

~ochie~ (^_^)v Says :
January 16, 2009 at 9:28 PM

Aie>>>
alalal aie.. quota dah penuh la.. heheh nest dekad la lagi ya.. hahahha

HaFIZ Says :
January 16, 2009 at 9:40 PM

erm, cakpong....

~ochie~ (^_^)v Says :
January 16, 2009 at 10:39 PM

hafiz>>>
yer cakpong.. huhu

Liquid Says :
January 17, 2009 at 2:54 AM

waa besh nyek dpt ge brunei tuh..!! ble ar incek liquid akn dpt ke sne ek.. huhu =P

pijah Says :
January 17, 2009 at 3:43 AM

wargh.. cam bz jek ek. nak ikooooooooooooooot.. huhu. er.. nnti bawak balik ole2 ye.. hee ;)

~ochie~ (^_^)v Says :
January 17, 2009 at 9:17 AM

Liquid>>>
hehhe incik liquid.. kalo ada duit jalan la.. kalo x der.. duk ngok oci jak la.. kikiki..

pijah>>>
hehheh jgn jeles pijah...
kalo ada ole2 pun nak duk dkat oci jak ni.. x nak bg kat pijah.. hahah...
sayg pijah..

En. PeRD Says :
January 17, 2009 at 9:35 AM

peeeewiitt~~
best giler gi brunei...
jgn lupe beli ole2 utk perd...
nak ole2 yg besar taw..

~ochie~ (^_^)v Says :
January 17, 2009 at 9:40 AM

perd>>
uwek... meh la join sama g brunei.. kikiki

AnnELara Says :
January 17, 2009 at 7:06 PM

huhuuuu..... ochie.... da lama aku kasi ko hadiah.... sila semak "hadiah tag dari vida" dalam blog aku... huhuuuuu terimahkasi....

~ochie~ (^_^)v Says :
January 17, 2009 at 8:10 PM

Annelara>>>
ya ker.. maaf la ochie tak pasan lak.. huhu..
makasey anna...

[S]itie [B]Um [B]Um Says :
July 24, 2009 at 1:42 PM

sy amik ek award tu? hehe.. (x malu)

anywhere_Smile Says :
September 3, 2010 at 2:14 PM

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Post a Comment